Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Europa press

Logo ep

  Eurovegas.- Els ambientòlegs catalans reclamen replantejar el projecte

  18:3605.07.2012

  BARCELONA, 5 (EUROPA PRESS)

  El Col·legi de Ambientòlegs de Catalunya (Coamb) han reclamat aquest dijous al Govern replantejar el projecte Eurovegas per un altre que es basi en una economia del coneixement relacionada amb activitats pròpies i amb un esperit eco-innovador.

  L'entitat ha advertit del perill de superar els límits dels sistemes naturals i la capacitat de la Regió Metropolitana de Barcelona i s'ha mostrat a favor d'apostar per una "economia verda que segueixi l'esperit Riu+20, la qual cosa evitaria la fuga de professionals altament qualificats" i l'empobriment del capital humà i intel·lectual del territori.

  En un document de reflexions, també adverteix de la falta de transparència del Govern català en aquest procés que, segons la seva opinió, posa de manifest els impactes ambientals i socials que podria comportar la seva execució.

  La planificació de grans espais monofuncionals contradiu els criteris de plantejament territorial publicats pel mateix Govern, que estableixen "evitar la segregació espaial de les àrees urbanes, protegir els espais agraris i fer de la mobilitat un dret i no una obligació", segons el col·legi.[FIN]

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies