Europa press

Logo ep

    La consulta popular de La Rambla marca serveis públics i seguretat com a prioritats

    13:3705.06.2012

    L'organització vol traslladar els resultats a Ajuntament i Guàrdia Urbana

    BARCELONA, 5 (EUROPA PRESS)

    L'escrutini final de la consulta popular sobre com millorar i com hauria de ser La Rambla de Barcelona ha reflectit que les prioritats dels ciutadans passen per millorar els serveis públics i la seguretat a la via, segons les opinions manifestades pels 1.031 participants en la votació, celebrada el 22 i 23 d'abril.

    Els resultats presentats aquest dimecres pels organitzadors han reflectit que, de les tretze paperetes temàtiques que aglutinaven les 97 iniciatives elegibles sobre la Rambla, les més votades han estat la de serveis públics --amb el 82% de vots sobre el total de participació--, la de seguretat --amb el 78%--, la d'estàtues, caricaturistes i artistes de carrer --amb el 75%--, la de soroll, i la de floristes, quioscos i ocelleries --totes dues, amb el 70%--.

    La papereta de serveis públics integrava cinc propostes, entre les quals hi ha millorar la neteja i instal·lar urinaris públics, i la de seguretat altres quatre, com incrementar el control d'activitats il·legals --venda de drogues i trilers, entre d'altres-- i fer menys molestes per al ciutadà les activitats lúdiques i comercials.

    Sobre les propostes al detall, la que més èxit ha tingut ha estat la que reclama que la finalitat de la via sigui passejar, amb un 97% dels vots positius; per darrere, la segueixen mantenir els llocs de floristes, ocellaires i terrasses, però sota control de preus i espai; mantenir les fonts netes i en funcionament, i trobar solucions no repressives per a la prostitució --les tres, amb el 95% de respostes afirmatives--.

    També destaquen altres propostes, com aplicar les ordenances en igual mesura a turistes i residents; controlar el soroll nocturn; revisar el treball i actuació dels agents de la Guàrdia Urbana; vetllar per la idoneïtat dels souvenirs que venen els comerços, i recuperar l'ornamentació modernista de zones de la via, com la parada de metro de Liceu.

    Una vegada analitzades les dades, els organitzadors volen traslladar-los a tots els estaments implicats a la gestió de La Rambla: demanaran una reunió amb la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs --a qui ja se li ha presentat una avaluació parcial dels resultats--, i una altra amb la Urbana, i també pretenen fer-los arribar al Parlament.

    Preguntat per què esperen de la trobada amb Homs i si compten que faci seves les propostes, un dels promotors, Eduard Elias, ha assegurat que "si és una demòcrata ara és el moment que ho demostri", i ha afegit que veu bones intencions a la regidora però creu que li falta saber què vol fer i com portar-ho a terme.

    "LES COSES AL SEU LLOC"

    Ha opinat que la votació "ha posat les coses al seu lloc" remarcant les prioritats que sí són rellevants per als ciutadans --com la seguretat i el soroll--, a diferència del Pla Cor municipal de reordenació del passeig, que segons ell només ha servit per traslladar uns metres les estàtues humanes.

    Conclosa la consulta, ara els seus integrants es reorganitzen en un nou ens, l'Assemblea de La Rambla, amb el qual vetllaran perquè totes les propostes aprovades es compleixin; a més, asseguren que deixen els resultats a disposició de qualsevol entitat i col·lectiu perquè puguin usar-los: "La consulta no és nostra, sinó de qui ha fet les propostes o ha votat".[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies