Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Europa press

Logo ep

  La Generalitat destina 250.000 euros al retorn voluntari de 240 immigrants

  11:5912.02.2012

  BARCELONA, 12 (EUROPA PRESS)

  La Generalitat ha destinat 250.000 euros al Programa de Retorn Voluntari el 2011, que ha permès que un total de 240 immigrants residents a Catalunya tornessin als seus països d'origen, segons han explicat a Europa Press fonts de la Direcció General per a la Immigració de la Conselleria de Benestar Social i Família.

  El balanç anual revela que set de cada deu immigrants que l'han sol·licitat --un total de 327-- han pogut tornar als seus països, un 42% més que el 2010, quan van ser 169 els que van retornar.

  La iniciativa, iniciada el 2006 per la Generalitat juntament amb l'Organització Internacional per a les Migracions a Espanya, proporciona ajuda econòmica als immigrants en situació de vulnerabilitat que volen tornar al seu país i no disposen de recursos per fer-ho.

  Entre d'altres facilitats, el programa inclou el bitllet d'avió per al viatge de tornada i una prestació econòmica per a la integració en el país d'origen, amb un import màxim de 1.000 euros per persona.

  Segons el departament, "les ajudes s'atorguen en funció del pressupost destinat al programa i fins a esgotar-lo", fet que suposa que 87 sol·licituds van ser denegades el 2011 a falta de recursos econòmics en haver-se acabat la partida.

  MAJORITÀRIAMENT LLATINOAMERICANS

  Els immigrants que s'han acollit al retorn voluntari provenen majoritàriament de països llatinoamericans --Uruguai, Argentina, Bolívia, Xile, Brasil i Hondures--, d'entre 18 i 64 anys i residents a la província de Barcelona --191 d'ells--.

  El programa exclou les persones originàries del Marroc, Algèria i Tunísia "per la proximitat geogràfica amb Catalunya", tot i que la Creu Roja els ofereix cobertura en cas d'urgència.

  Tot i que algunes de les 208 sol·licituds executades corresponen a tot el nucli familiar, gran part dels retorns han estat sol·licitats per un sol immigrant, que ha permès que la xifra augmenti fins a 240.[FIN]

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies