Europa press

Logo ep

    El Síndic censura l'actuació de Barcelona en l'adjudicació de places de guarderia

    16:1610.02.2012

    BARCELONA, 10 (EUROPA PRESS)

    El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha censurat aquest divendres l'actuació de l'Ajuntament de Barcelona en el procés d'adjudicació de places a les guarderies Jaén, Caspolino i Patufets de Navas, en considerar que s'han incomplert els deures d'informació a les famílies, així com els principis d'eficàcia i eficiència de l'Administració, la qual cosa ha resultat en un "mal funcionament".

    Segons un comunicat, el Síndic ha conclòs que l'Ajuntament "ha incomplert el deure d'informació a les famílies" després que aquestes haguéssin inscrit els seus fills en tres guarderies que finalment no han entrat en funcionament el gener, tal com estava previst.

    Es va assignar als fills dels pares afectats una plaça en aquestes tres noves guarderies municipals, que finalment no obririen les portes aquest curs, tal com se'ls va informar el setembre de 2011. Per aquest motiu, hi van perdre la plaça.

    "Resulta evident un mal funcionament de l'administració en aquest cas", ha assegurat el defensor del poble català, que va iniciar una investigació d'ofici després de rebre diferents queixes en aquest sentit.

    Per al Síndic, el fet que l'Ajuntament oferís aquestes places sense tenir garantia de si es podrien obrir els centres "conculca el dret dels ciutadans d'obtenir informació veraç i de qualitat de les administracions".

    El fet que la no entrada en funcionament afecti tres centres i el fet que aquest retard no sigui atribuïble a factors externs a la gestió del consistori significa que l'administració "no ha tingut en compte els principis d'eficàcia i eficiència" que ha de regir qualsevol procés d'aquest tipus.

    COMPENSAR LES FAMÍLIES

    "L'actuació de l'ajuntament contravé al principi de confiança legítima que ha de seguir la seva actuació", prossegueix el defensor del poble català, que recomana al consistori adoptar mesures extraordinàries per a compensar les famílies afectades.

    A més, ha demanat que s'asseguri l'oferta de places de guarderia i que el procés de preinscripció sigui "real i efectiu" per tal d'evitar que es repeteixin situacions d'aquest tipus.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies