Europa press

Logo ep

    Guatemala.- Assassinat a Guatemala el cantautor argentí Facundo Cabral

    18:0509.07.2011

    BUENOS AIRES, 9 (EUROPA PRESS)

    El cantautor argentí Facundo Cabral ha mort assassinat la matinada d'aquest dissabte quan es dirigia en un vehicle a l'aeroport de la Ciutat de Guatemala per abandonar el país després d'una gira de diversos concerts.

    El cotxe de Cabral ha estat metrallat per un grup d'individus que l'han assaltat a les 5.20 hores (13.20 hora catalana) al bulevard Alliberament, al centre de la capital guatemalenca. Cabral viatjava al costat del seu representant, David Llanos, i amb Henry Fariña, procedents de l'hotel Tikal Futura, on estava allotjat el cantautor.

    El conductor d'un dels vehicles que acompanyaven el de Cabral ha dit que l'atac ha estat perpetrat per homes que es desplaçaven en dos vehicles. Els guardaespatlles de Cabral han intentat evitar l'assassinat, però no han aconseguit impedir-ho.

    Aquest matí la policia guatemalenca ha localitzat una camioneta amb impactes de bala en el seu xassís i diversos armilles antibales i casquets al seu interior.

    "És trist que aquest home que cantava a l'amor, a la pau i a l'alegria hagi perdut la vida per uns bastards a Guatemala", ha declarat el portaveu de la Presidència guatemalenca, Ronaldo Robles, qui ha assegurat que s'ha posat en marxa una investigació i que esperen capturar els responsables del crim.

    Robles ha explicat que el president, Álvaro Colom, "està consternat per aquest fet covard", i ha assegurat que tres equips especialitzats d'investigadors han estat assignats per treballar en aquest cas.

    Mentrestant, a l'Argentina, els principals mitjans de comunicació es fan ressò de la notícia de l'assassinat de Cabral, de 74 anys, i sostenen en citar fonts del Govern guatemalenc que es tracta d'"un atemptat planificat". El mateix president Álvaro Colom ho hauria comunicat a la presidenta Cristina Fernández, segons la notícia DyN.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies