Europa press

Logo ep

    Japó.- Japó podria tancar els seus 54 reactors nuclears a l'abril

    17:3208.06.2011

    TÒQUIO, 8 (Reuters/EP)

    Japó podria tancar els seus 54 reactors nuclears el mes d'abril vinent, el que suposaria un cost energètic anual valorat en més de 3 bilions de iens (uns 25.700 milions d'euros).

    Aquesta situació podria produir-se si les regions en les quals es troben les esmentades plantes així ho estimen per motius de seguretat, segons han confirmat aquest dimecres fonts del Ministeri de Comerç, responsable de la política nuclear japonesa.

    Des que el passat 11 de març un terratrèmol i un posterior tsunami van castigar la costa est japonesa i, com a resultat, la central nuclear Fukushima-1 quedés greument danyada, el Govern japonès ha iniciat un procés d'ardu manteniment i inspecció de totes les centrals del país.

    Com a conseqüència del temor de les autoritats locals a una conjuntura com la de Fukushima, un mínim de quatre reactors, que han estat objecte d'exàmens i que gaudeixen del vistiplau de l'Agència de Seguretat Nuclear i Industrial japonesa (NISA), no han estat reactivats.

    Aquest organisme controlador ha confirmat que, tot i la seva aprovació, els operadors nuclears es neguen a reprendre la seva activitat sense el consentiment dels governs locals.

    En principi, les autoritats nipones preveuen revisar els 54 reactors nuclears que hi ha al país fins al mes d'abril vinent. Si les autoritats locals continuen negant-se a restaurar l'activitat en els seus centrals, el cost anual que comportaria l'esmentada pèrdua de generació energètica seria d'uns 25.700 milions d'euros, segons estimacions realitzades pel Ministeri de Comerç.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies