Europa press

Logo ep

    Iemen.- Salih crida els joves a sumar-se a la "revolució" en comptes de fer-ho "a la rebel·lió o la destrucció"

    07:3326.04.2011

    MADRID, 26 (EUROPA PRESS)

    El president del Iemen, Ali Abdullah Salih, ha cridat els joves del seu país a sumar-se a la revolució, però no a la rebel·lió ni a la destrucció. "Volíem agrair-vos els vostres bons sentiments i els esforços que feu, i us demanem a tots els joves que us sumeu a la revolució, unitat, llibertat, república i democràcia iemenita, però no a la rebel·lió o la destrucció", ha dit en una trobada amb centenars de joves que s'han manifestat per la capital, Sanà.

    "No al caos, la conspiració, el bloqueig de carreteres i els assassinats", ha afegit el veterà president, i alhora ha mostrat el seu suport a "la revolució de la joventut". Els manifestants, dels quals l'agència estatal SABA no n'ha especificat el nombre, procedien de tot el país. La marxa ha partit de l'Estadi Al Muraisi.

    Aquests van advertir de la inestabilitat que poden portar els atacs a les propietats públiques i privades i el deteriorament del desenvolupament nacional, en virtut del que els opositors consideren un aixecament juvenil.

    En un comunicat, els joves manifestants aprofiten per demanar la creació de llocs de treball orientats als titulats universitaris i amb prioritat per als més ben preparats.

    Al seu torn, condemnen els atacs de membres de la coalició opositora Comitè Conjunt (JMP) contra les forces militars i de seguretat. Segons la seva opinió, recorren a aquesta estratègia per provocar enfrontaments.

    Des de fa setmanes, el Iemen és escenari de violents enfrontaments entre detractors de Salih --amb 29 anys de Govern a la seva esquena-- i les forces de l'ordre. Finalment, la crisi política podria arribar a la seva fi per mediació del Consell de Cooperació del Golf.

    Segons fonts opositores, els detractors secunden plenament la iniciativa per acabar amb el règim de Salih i entrarien en un hipotètic Govern de transició.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies