Europa press

Logo ep

    Les autoritats iranianes condemnen Ashtiani a la forca

    21:2827.09.2010

    MADRID, 27 (EUROPA PRESS)

    El Fiscal General iranià, Gholam Hossein Mohseni Ejei, ha anunciat que la dona condemnada a mort per lapidació per adulteri i per l'assassinat del seu marit, Sakineh Mohammadi Ashtiani, finalment serà executada a la forca, ja que se li aplicarà abans la sentència pel càrrec d'homicidi.

    Així, Ashtiani, de 43 anys, "serà condemnada a mort i aquesta sentència tindrà prioritat sobre el càstig", segons ha explicat Mohseni Ejei, fet que significa que finalment no serà lapidada, informa l'agència de notícies Mehr.

    El fiscal ha assegurat que "aquest assumpte no hauria de ser polititzat" i ha aclarit que la judicatura iraniana no es veurà "influenciada per la campanya de propaganda llançada pels mitjans occidentals".

    Segons l'organització Amnistia Internacional, l'Iran és el país que més execucions va portar a terme el 2008 (346), només per darrere de la Xina. En la República Islàmica, l'assassinat, l'adulteri, la violació, el robatori a mà armada, l'apostasia i el tràfic de drogues són crims que es poden castigar amb la pena capital.

    Ashtiani va ser condemnada el 2006 per haver tingut una "relació il·lícita" amb dos homes i va rebre per aquesta raó 99 fuetades. Després va ser declarada culpable de cometre "adulteri estant casada" i sentenciada a morir lapidada.

    La revisió de la lapidació, que ha estat vista per la comunitat internacional com una esperança en aquest cas, ja va portar als mitjans de comunicació iranians a suggerir que la dona podria deslliurar-se d'aquest càstig a canvi de ser executada a la forca.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies