Europa press

Logo ep

    Un capellà resa perquè Sarkozy pateixi un infart que aturi les expulsions

    11:2623.08.2010

    PARÍS, 23 (EUROPA PRESS)

    Un sacerdot francès va afirmar diumenge que resa perquè el president del país, Nicolás Sarkozy, pateixi un infart a causa que creu que no hi ha un altra manera que parin les expulsions de gitanos de França, que van començar la setmana passada.

    "Reso, i els demano perdó, perquè Sarkozy pateixi una crisi cardíaca", va afirmar el pare Arthur, un sacerdot que ha duta terme una intensa tasca d'ajuda a la comunitat gitana a Lilla, la ciutat en què exerceix la seva tasca pastoral.

    El religiós més tard va voler matisar les seves paraules sobre el president, i va negar que en volgués la mort, sinó simplement "que Déu parlés al seu cor".

    Per les tasques amb els gitanos a Lilla el sacerdot va rebre fa quatre anys l'Orde del Mèrit Nacional, una condecoració que va tornar aquest diumenge en protesta per les expulsions de centenars de gitanos a Romania i Bulgària dutes a terme per les autoritats franceses aquesta última setmana.

    El pare Arthur va afirmar que la situació dels gitanos a Lilla és "deplorable". Segons el religiós, va intentar convèncer les autoritats de l'error que segons la seva opinió suposa expulsar de França a gitanos mitjançant "l'amor" i "l'ajuda", però vista la política de l'Executiu, va afirmar que l'únic que pot fer per protestar contra la situació de les minories a França és tornar la condecoració abans esmentada.

    Les expulsions de gitanos han rebut moltes crítiques per part de l'Església francesa. Un exemple és l'arquebisbe d'Aix-en-Provence i Arles, que va afirmar referint-se a aquest assumpte que els discursos centrats en seguretat tenen el risc de donar a entendre que "hi ha més persones que no són acceptables".

    El prelat, a més, va mostrar-se disposat a reunir-se amb les autoritats per trobar solucions peraquest problema i, si calgués, fer una tasca d'arbitratge, informa el diari 'Le Monde'.

    Per la seva banda, monsenyor André Vingt-Trois, arquebisbe de París, va afirmar el mes passat que les expulsions no són pròpies "del llenguatge de l'Evangeli o d'una societat civilitzada".

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies