Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Europa press

Logo ep

  Un capellà resa perquè Sarkozy pateixi un infart que aturi les expulsions

  11:2623.08.2010

  PARÍS, 23 (EUROPA PRESS)

  Un sacerdot francès va afirmar diumenge que resa perquè el president del país, Nicolás Sarkozy, pateixi un infart a causa que creu que no hi ha un altra manera que parin les expulsions de gitanos de França, que van començar la setmana passada.

  "Reso, i els demano perdó, perquè Sarkozy pateixi una crisi cardíaca", va afirmar el pare Arthur, un sacerdot que ha duta terme una intensa tasca d'ajuda a la comunitat gitana a Lilla, la ciutat en què exerceix la seva tasca pastoral.

  El religiós més tard va voler matisar les seves paraules sobre el president, i va negar que en volgués la mort, sinó simplement "que Déu parlés al seu cor".

  Per les tasques amb els gitanos a Lilla el sacerdot va rebre fa quatre anys l'Orde del Mèrit Nacional, una condecoració que va tornar aquest diumenge en protesta per les expulsions de centenars de gitanos a Romania i Bulgària dutes a terme per les autoritats franceses aquesta última setmana.

  El pare Arthur va afirmar que la situació dels gitanos a Lilla és "deplorable". Segons el religiós, va intentar convèncer les autoritats de l'error que segons la seva opinió suposa expulsar de França a gitanos mitjançant "l'amor" i "l'ajuda", però vista la política de l'Executiu, va afirmar que l'únic que pot fer per protestar contra la situació de les minories a França és tornar la condecoració abans esmentada.

  Les expulsions de gitanos han rebut moltes crítiques per part de l'Església francesa. Un exemple és l'arquebisbe d'Aix-en-Provence i Arles, que va afirmar referint-se a aquest assumpte que els discursos centrats en seguretat tenen el risc de donar a entendre que "hi ha més persones que no són acceptables".

  El prelat, a més, va mostrar-se disposat a reunir-se amb les autoritats per trobar solucions peraquest problema i, si calgués, fer una tasca d'arbitratge, informa el diari 'Le Monde'.

  Per la seva banda, monsenyor André Vingt-Trois, arquebisbe de París, va afirmar el mes passat que les expulsions no són pròpies "del llenguatge de l'Evangeli o d'una societat civilitzada".

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies