Europa press

Logo ep

    Un robot buscarà revelar el misteri de la piràmide de Kèops a finals d'any

    13:5010.08.2010

    MADRID, 10 (EUROPA PRESS)

    Un robot intentarà penetrar a final d'aquest any fins al centre de la piràmide de Kèops --al complex egipci de Gizeh-- per revelar el secret que oculten tres portes de pedra calcària des de fa 4.500 anys.

    La piràmide va ser construïda pel rei Kèops, al voltant de l'any 2560 a.C., i és considerada com l'única meravella del món antic encara en peu. La Universitat de Leeds (Anglaterra) juntament amb el Suprem Consell per a les Antiguitats d'Egipte han organitzat una expedició per revelar-ne el misteri.

    Al centre de la piràmide hi ha dues cambres, la superior, que és la cambra del rei i no presenta incògnites. Dos túnels amb una inclinació de 45 graus, cavats als dos costats de la cambra, condueixen a l'exterior del monument, segons indica la BBC.

    La cambra de la reina, excavada sota la del rei, és la que presenta l'enigma. Els dos túnels, el del nord i el del sud, cavats amb la mateixa inclinació de 45 graus que els del rei, s'interrompen davant de dues portes de pedra calcària. El 2002, es va aconseguir obrir la porta del túnel sud i l'operatiu va revelar una altra porta, que semblava ocultar alguna cosa.

    Per aquesta raó, l'equip d'investigadors utilitzaran un robot, anomenat Djedi en honor al mag que el rei Kèops solia consultar per a la construcció de la seva piràmide, i que va ser dissenyat per enginyers de la Universitat de Leeds. La seva missió serà trepar la segona porta sense causar dany innecessari.

    El doctor de l'escola d'Enginyeria Mecànica de la Universitat de Leeds, Robert Richardson, ha explicat en el diari 'The Independent' que han treballat en el projecte durant cinc anys.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies