Europa press

Logo ep

    Ianukóvitx aconsegueix la victòria a les eleccions presidencials ucraïneses

    14:5408.02.2010

    MOSCOU, 8 (EUROPA PRESS)

    El candidat del prorús Partit de les Regions, Víktor Ianukóvitx, és el vencedor de la segona volta de les eleccions presidencials ucraïneses amb el 48,5% dels vots, respecte del 45,91 del seu rival, l'actual primera ministra, Iulia Timotxenko, segons les dades oficials de la Comissió Electoral Central d'Ucraïna (CEC), corresponents al 97,84% de l'escrutini.

    Mentrestant, els seguidors del Partit de les Regions ja han començat a concentrar-se als voltants de la CEC per celebrar la victòria del seu candidat amb banderes d'Ucraïna i fotografies de Ianukóvitx, segons ha informat l'agència de notícies ucraïnesa UNIAN.

    L'arribada al poder de Ianukóvitx podria provocar un important gir polític a Ucraïna, ja que va ser el gran derrotat de la Revolució Taronja liderada el 2004 per Timotxenko i el president sortint, Víktor Iúsxenko.

    L'aleshores primer ministre Ianukóvitx va vèncer en unes eleccions presidencials denunciades com a fraudulentes per l'oposició prooccidental, que va aconseguir finalment que es repetissin els comicis i desplaçar Ianukóvitx del poder.

    De fet, ahir mateix Ianukóvitx, poc després de conèixer-se els sondejos a peu d'urna que pronosticaven la seva victòria, va instar Timotxenko a preparar-se per dimitir.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies