Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Europa press

Logo ep

  Motor.- Pirelli tanca la seva fàbrica a Manresa després d'acabar les primeres matèries

  17:2719.12.2009

  BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

  La fàbrica de Pirelli a Manresa (Barcelona) ha tancat les portes i els 135 treballadors que quedaven en plantilla ja no han acudit avui al seu lloc, una vegada acabat el material amb el qual es fabricaven els pneumàtics, i d'acord amb el pla de tancament previst per l'empresa, segons han informat fonts sindicals a Europa Press.

  El portaveu d'UGT, Iva Sole, ha explicat que tot i que el calendari laboral de la majoria de treballadors s'estenia fins al dia 23, es preveia que la producció s'aturaria de mica en mica en anar-se esgotant els materials.

  Sole ha assegurat que el tancament "no ha estat traumàtic com l'última vegada, quan no van deixar entrar la gent a la fàbrica", i que no ha sorpres cap treballador. "Se'n van anar en acabar la jornada i ja està", ha assenyalat, i ha informat que a partir del 4 de gener s'iniciaran les tasques de desmuntatge de la maquinària de la fàbrica.

  Pirelli mantindrà una seu a Madrid i una altra a Barcelona dedicades a la investigació sobre energia fotovoltaica, en les quals treballaran unes 10 persones, tot i que el sindicat espera que les noves activitats permetin ampliar llocs de feina i crear noves línies de producció, ha afirmat el portaveu d'UGT.

  El tancament de la fàbrica de Pirelli s'ha produït després que el passat 4 de setembre el 60% de la plantilla donés el vistiplau a un acord amb la direcció sobre les condicions de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que finalment ha suposat el final de la factoria catalana com a productora de pneumàtics.[FIN]

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies