Europa press

Logo ep

    Parc de Salut Mar i sindicats ratifiquen l'acord per evitar 194 acomiadaments

    13:4029.07.2011

    BARCELONA, 29 (EUROPA PRESS)

    La direcció del Parc Salut Mar i el comitè d'empresa han ratificat aquest divendres l'acord per evitar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que plantejava 194 acomiadaments.

    En un comunicat, el Parc Salut Mar, que engloba l'Hospital del Mar i el de l'Esperança de Barcelona entre d'altres, ha expressat la seva "satisfacció" per l'acord tancat, ja que les mesures adoptades permetran igualment fer front a l'ajust pressupostari de 14,5 milions d'euros exigit pel Servei Català de la Salut (CatSalut).

    D'aquesta manera, la direcció ha confirmat que uns 78 sanitaris deixaran de treballar de manera rotatòria fins que finalitzi 2012; es complementaran les baixes per malaltia fins a un límit màxim de 90 dies respecte dels 18 mesos actuals, i es treballaran cinc dies més l'any.

    En declaracions a Europa Press, el representant d'UGT a la taula negociadora, Manuel Royo, ha explicat que dels 13 representants sindicals presents han signat 11, mentre que els 2 de CCOO s'han oposat.

    D'aquesta manera, l'acord ha estat ratificat per cinc dels sis sindicats amb presència al comitè: Metges de Catalunya --sindicat majoritari--, UGT, el d'infermeria SATSE, API i USAE.

    Els sindicats calculen que la rotació de l'ERO temporal afectarà uns 300 treballadors sobre una plantilla de 3.200 treballadors, que en primer lloc s'acolliran de manera voluntària i que no podrien estar inclosos en hipotètics ERO futurs.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies