Europa press

Logo ep

    La taxa d'atur juvenil a Espanya, la més elevada d'Europa

    12:2115.04.2011

    MADRID, 15 (EUROPA PRESS)

    La taxa de desocupació juvenil a Espanya ha arribat al 43,5% al febrer d'aquest any, davant de la mitjana del 20,4% d'Europa, de manera que un de cada dos joves espanyols no té feina, segons recull l'Institut d'Estudis Econòmics (IEE) a partir de dades publicades per Eurostat.

    Així doncs, Espanya va capitanejar la desocupació juvenil a Europa i no es va sumar al descens d'aquest indicador a la UE, que va rebaixar en cinc dècimes la taxa mitjana d'atur juvenil, des del 20,9% de febrer del 2010.

    Per a l'IEE, el lideratge d'Espanya en desocupació juvenil "posa en dubte" l'eficiència de les mesures de la reforma laboral destinades a tallar el "greu problema" de la desocupació entre els joves. "Mesos després de la seva aprovació, les xifres no mostren un canvi de tendència, sinó tot al contrari", ha reprovat l'organisme dirigit per Juan Iranzo en un comunicat.

    Àustria, Alemanya i els Països Baixos s'erigeixen, segons el IEE, com a "models" de formació professional que "verdaderament" funcionen i permeten integrar els joves al mercat laboral, tal com constaten les seves reduïdes taxes d'atur juvenil.

    Per la seva banda, Grècia, que ocupa el segon lloc, se situa a més de set punts d'Espanya i Eslovènia i Lituània a gairebé nou. A Irlanda, l'atur juvenil ha augmentat al 31,9%, mentre que Bulgària i Itàlia comparteixen un nivell de desocupació entre joves superior al 28%.

    Les taxes d'atur juvenil al Regne Unit i Bèlgica es queden al voltant de la mitjana de la UE, mentre que deu països se situen per sota, com Malta (11,7%), Àustria (10,1%), Alemanya (7,9%) i els Països Baixos (7,4%).

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies