Europa press

Logo ep

    La Guàrdia Civil prohibeix un acte 'trabucaire' que empipa els seus organitzadors

    17:1806.02.2011

    BARCELONA, 6 (EUROPA PRESS)

    La Guàrdia Civil ha prohibit aquest diumenge, per indicació de la subdelegació del Govern a Barcelona, l'actuació de les associacions Miquelets de Catalunya i Coordinadora de Trabucaires de Catalunya, que consisteix a l'exhibició de salts de pólvora disparades amb trabucs.

    La subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat Garcia Llovera, ha emès un comunicat en el qual explica que es permet la utilització d'armes d'avantcàrrega --que es carreguen per la boca-- en llocs públics en cas de festes tradicionals, però que la Festa Major de la Mare de Déu de Gleva (Barcelona), on se n'anava a fer l'actuació, no és una festa tradicional de Catalunya.

    El president d''Ens de Comunicació Associativa' --confederació que agrupa 21 entitats de trabucaires-- ha mostrat el seu malestar en un comunicat, on també s'ha queixat que sigui la Guàrdia Civil qui decideixi "què és una festa tradicional i quina no".

    La controvèrsia va començar el 10 de desembre quan la Guàrdia Civil va prohibir l'actuació de la Colla de Trabucaires de Castellar del Riu (Barcelona) en afirmar que no era una "festa tradicional".

    La Festa Major de la Mare de Déu de Gleva està avalada per l'Ajuntament de les Masies de Voltregà (Barcelona) i es tracta d'activitats festives i religioses al voltant d'un temple religiós que conté la imatge mariana que ha estat batejada com la patrona de la plana de Vic.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies