Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Europa press

Logo ep

  16 associacions d'artistes i creadors presenten les seves al·legacions a la Llei Òmnibus

  18:1220.06.2011

  BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

  Un total de 16 associacions d'artistes i creadors professionals agrupades en la plataforma 'No retalleu la cultura' han presentat les seves al·legacions a l'anomenada Llei Òmnibus, perquè consideren que no és una mesura a favor de l'eficiència i l'estalvi sinó que modifica radicalment el model de gestió de la cultura.

  El portaveu de 'No retalleu la cultura', Florenci Guntín, al costat de representants de diversos sectors, com els escriptors Miquel de Palol i Maria Barbal, han presentat aquest dilluns unes al·legacions que incideixen especialment en la pèrdua de funcions executives del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) i en la conversió de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) en un "mer òrgan assessor".

  Segons el text presentat, l'ILC passaria a formar part del "mastodòntic" Institut Català de la Creació i Empreses Culturals (ICCEC) que es preveu crear --ara anomenat Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC)--, un organisme que també assumiria les competències del CoNCA i que defineix l'artista com a 'empresa cultural', cosa que desagrada profundament a la plataforma.

  "Aquesta concepció de l'artista/creador com una empresa cultural assimila la creació a una mera activitat econòmica que, en cas de no recuperar inversions i de no generar beneficis, no tindria --per aquesta lògica economicista-- cap tipus de viabilitat ni perspectiva", resumeix el text.

  Per aquesta raó, demanen la retirada dels articles relatius al nou ICCEC (235-243), al CoNCA (348-356) i a l'ILC, a més de la retirada de les disposicions addicionals segona (ICCEC), dècima (CoNCA) i onzena (CoNCA i ILC).[FIN]

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies