Europa press

Logo ep

  Fèlix Martí, Jove Cambra i PEN Català, guardonats per la seva projecció internacional

  20:0505.10.2010  BARCELONA, 5 (EUROPA PRESS)

  La Conselleria de la Vicepresidència de la Generalitat ha guardonat aquest dimarts a Fèlix Martí, Federació Catalana de Joves Cambres - Jove Cambra Internacional de Catalunya i Pen Català per la seva contribució a la projecció internacional de Catalunya.

  El filòsof i professor de català Fèlix Martí (Barcelona, 1938) ha destacat per la defensa de la identitat i cultura catalanes. Va presidir el Moviment Internacional d'Intel·lectuals Catòlics (Pax Romana), entre el 1984 i el 2002 va dirigir el Centre Unesco de Catalunya, i també va presidir la Federació d'Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes, entre d'altres responsabilitats.

  El PEN Català és una agrupació d'escriptors a favor de la llibertat d'expressió i lluita per la llibertat dels autors empresonats, que forma part del Pen Internacional, una xarxa de més de 170 centres d'aquest tipus pels cinc continents.

  Fundada el 1922, Pen Català ha tingut destacats escriptors com presidents, com Carles Riba, Pompeu Fabra, Josep Carner, J.V. Foix, Joan Oliver, Maria Aurèlia Capmany, entre d'altres. En l'actualitat la presidenta n'és Carme Arenas.

  La Jove Cambra Internacional és una federació mundial d'empresaris i emprenedors de 18 a 40 anys, es va fundar a Ciutat de Mèxic el 1944 i va arribar a Barcelona el 1963 de la mà de qui va ser president del Cercle d'Economia, Carles Ferrer Salat.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies