Europa press

Logo ep

    Arranquen els XIX Premis Turia amb la presència de Santiago Carrillo

    17:3201.07.2010

    VALÈNCIA, 2 (EUROPA PRESS)

    El veterà polític Santiago Carrillo visitarà València este divendres 2 de juliol per a presentar el seu últim llibre, 'Los viejos camaradas' (editorial Planeta) a l'Octubre Centre Cultura Contemporània (OCCC), a les 19.30 hores. L'acte serà moderat per l'escriptor Alfons Cervera i participarà el també escriptor José Luís Sampedro.

    L'endemà, dissabte, Carrillo assistirà a la Gala dels XIX Premis Túria que es celebrarà a l'Auditori de la Casa de Cultura de Burjassot, on rebrà un homenatge de 'Cartelera Turia'. La gala ha endarrerit el seu començament a les 22.30 hores, per a no coincidir amb el partit de futbol entre Espanya i Paraguai, ha informat este dijous la publicació en un comunicat.

    Es dóna la circumstància que enguany s'ha premiat com a Millor Llargmetratge Documental 'Últimos testigos. Carrillo comunista', de Manuel Martín Cuenca, una llarga entrevista amb el polític, film que ha estat nominat al Goya en la seua categoria.

    El llibre 'Los viejos camaradas' presenta una sèrie de semblances dels dirigents del Partit Comunista d'Espanya que van encapçalar la lluita primer en defensa de la democràcia republicana i després contra la dictadura franquista.

    D'altra banda, han confirmat la seua assistència a la Gala dels XIX Premis Turia tots els guardonats. Així, recolliran els seus premis els directors de cinema Daniel Monzón per 'Celda 211', Mar Coll per 'Tres dies amb la família', Sigfrid Monleón per 'El consul de Sodoma', Borja Cobeaga per 'Pagafantas', Manuel Martín Cuenca per 'Últimos testigos. Carrillo comunista', Miguel Albaladejo per 'Nacidas para sufrir'. A més, el director Carlos Saura serà premiat per tota la seua dilatada trajectòria.

    També han confirmat la seua assistència els actors Jordi Mollá, nominat al Goya per 'El consul de Sodoma', Nausicaa Bonnín, que va guanyar el Goya per 'Tres dies amb la família', i Gorka Otxoa, també nominat per 'Pagafantas'.

    En la categoria esportiva, el ja exjugador del València CF Rubén Baraja serà premiat per tota la seua trajectòria, i el Llevant UD pel seu ascens a Primera Divisió.

    En mitjans de Comunicació, els guardonats són la veterana periodista de TVE, jubilada fa poc, Rosa María Calaf, Premi Nacional de periodisme; els fotoperiodistes valencians que van presentar l'exposició "censurada" 'Fragments d'un any' al MuVIM; el periodista valencià David Segarra, un dels integrants de la flotilla que ha estat assaltada per l'exèrcit israelià quan es dirigia a Gaza; i la periodista Usun Yoon, del programa 'El Intermedio' de La Sexta.

    MÉS CONVIDATS

    També assistiran l'editor Jorge Herralde (pel 40 aniversari de l'editorial Anagrama); una representació de Greenpeace-Espanya (25 aniversari); la família Fayos del Teatre Olympia de València; el catedràtic d'Estètica Romà de la Calle; l'eurodiputat socialista Andrés Perelló (Premi Huevo de Colón per les seues participacions en Canal 9 durant la campanya electoral per a les eleccions europees 2009); una representació de la Plataforma Salvem El Cabanyal; i els autors del còmic '11-M. La novel·la gràfica'. Este premi serà lliurat per Pilar Manjón, presidenta de l'Associació 11-M, Víctimes del Terrorisme.

    'Cartelera Turia' va nàixer el gener del 1964 a València i porta editant-se setmanalment durant més de 46 anys de manera ininterrompuda. S'aproxima cap al seu 50 aniversari i s'estan planificant una sèrie d'activitats per a esta commemoració, han avançat els seus responsables.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies