Europa press

Logo ep

    Els rockers poden titular-se en grau superior per primera vegada a Espanya

    18:0303.12.2009

    BARCELONA, 3 (EUROPA PRESS)

    El títol de grau superior en rock (Master Degree) es començarà a concedir a Espanya al febrer, gràcies al conveni que ha signat l'Escola Oficial de Música Moderna Jam Session de Barcelona amb la Rock School de Londres, pionera d'aquests estudis a Europa.

    El seu director, Luis Blanco, ha explicat a Europa Press que la iniciativa va sorgir d'una necessitat, ja que era una titulació "demandada" que es concedia a tot Europa menys a Espanya. "Ens dedicàvem més al rock, però els alumnes sortien titulats en Grau Mitjà de Música Moderna", un títol que des de la implantació del Pla de Bolonya es reconeix poc, a més de ser poc especialitzat perquè majoritàriament estudiaven jazz.

    La Rock School de Londres té delegacions a tot Europa i en alguns punts d'Àsia, ha indicat Blanco, però fins ara a Espanya qui volia estudiar rock era "l'aneguet lleig de la classe". "És per falta de cultura musical popular; vam estar tancats al món fins a 1975", ha indicat.

    Els estudis no se centren únicament en els músics de rock, sinó que també serveixen perquè es formin productors musicals i discogràfics d'aquest estil musical. La música en grup és una cosa en què emfatitzen els estudis, els professors dels quals també s'han titulat per la Rock School.

    De la Jam Session, única escola a Espanya que imparteix el títol en rock, van sortir al juny d'aquest any quatre titulats en Grau Mitjà, els mateixos que al febrer es presentaran per aconseguir el títol superior reconegut a tot Europa. També al febrer es farà la segona convocatòria de Grau Mitjà de rock.

    La Rock School es va fundar el 1991 per titular oficialment els músics professionals de rock, igual que es feia amb els de música clàssica i jazz. La Jam Session es va crear el 1998 com una "alternativa" a les escoles en les quals només es podia estudiar música clàssica o jazz.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies