Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Fòrums

Fòrum de Fondarella

Afegir aportació
 • esteve mestre

   

  Quadern de bitàcola. L' exposició del mestre Pau Farrús.

  Quadern de bitàcola: L’exposició Pau Farrús.

  Fins fa un temps no gaire llunyans, teníem la sensació de ser un poble perdut a l’ univers, esperant un descobridor, que ens situes en un punt del mapa.

  Però en aquest poble –i en d’altres- han pujat generacions que començaren a portar a terme els projectes col•lectius que tots coneixem i individualment, hem aconseguir tenir presència en el món de la cultura i en el camp de l’ esport. Marca Linyola.

  Ja no necessitem descobridors. Al poble ens conformen amb el que som i amb el que fem. Marca Linyola.

  L’exposició del mestre Pau Farrús.

  Pau Farrús Solé, fou un mestre que arribà a Linyola, el mateix dia que un altre mestre, Pau Cornudella Rey, l’ any 1934, i, fins l’ any 1937, que s`incorporaren a l’ exèrcit, capgiraren la manera d’ entendre l’ ensenyament, de tal manera que passats 80 anys, encara són recordats i se’n guarda memòria d’ ells, a Linyola.

  Farà un any que es va trobar el Quadern de Rotació del curs 1935-6 –els deures, treballs i conferències- que feren els alumnes de Farrús, i dissabte passat es va inaugurar una exposició, on per una banda es mostra l’ esforç que féu la República (1931-1939) per fomentar l’ ensenyament i s’ explica qui fou Pau Farrús i per altra banda, es posa a la vista de l’ espectador el Quadern i on queda patent, que els alumnes eren elements actius de l’ escola.

  A la inauguració de la exposició, a la que hi va assistir la filla del Pau, Núria Farrús i la seva família, vinguda de Mèxic, fou un acte força emotiu, on es saltaren tots els protocols, convertint-se en un acte reivindicatiu de la memòria històrica, que serà recordat pels assistents.

  De fet, durant la xerrada que férem ahir, Ton Solé i jo mateix, un alumne del curs 1935-6, ens explicà, com el mestre Farrús, els dilluns, quan arribava a classe, comentava als alumnes que era el que farien aquella setmana, i es votava i es decidia per majoria, els dies que es donarien tal o qual matèria i un cop fet el quadre escolar de la setmana, començaven les classes...

  Podeu visitar l’ exposició durant els caps de setmana, o aprofitar els propers divendres en que es passaran a la sala Pau Casals, el documental “Las maestras de la República” o la pel•lícula “La lengua de las mariposas” o la xerrada de Glòria Vidal Monclús “La nostra escola: un viatge a través del temps”.. Estem davant d’una gran exposició. Una exposició que ha tingut en Pol Galitó, la seva ànima mater. Marca Linyola.

  Per imatges de l’ exposició veure
  http://www.vilaweb.cat/noticia/4182241/20140329/linyola-recorda-mestre-pau-farrus.html

  RespondreInapropiat