Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Fòrums

Fòrum de Sidamon

Afegir aportació
 • MASCANÇÀ

  11.10.2013 01:00

 • plataforma salvem el territori pla d'urgell

  15.04.2013 17:26

 • MASCANÇÀ

  04.03.2013 10:16

  BUSQUEM MALNOMS DE POBLES DEL PLA D'URGELL

  El Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà ha engegat una enquesta per recollir els malnoms dels pobles del Pla d'Urgell. Trobareu l'enquesta al facebook de Mascançà
  http://www.facebook.com/mascansa
  Participeu-hi i digueu-hi la vostra!

  RECOLLITS FINS ARA:

  1.- Gabatxos, cotuts i paperines a GOLMÉS,
  2.- guineus a VILANOVA DE BELLPUIG,
  3.- clascamolls i paperines a MOLLERUSSA,
  4.- indios a BARBENS,
  5.- butifarres, marcianos i pistolers a IVARS D'URGELL,
  6.- ventallets i aguilots a MIRALCAMP,
  7.- pigats a CASTELLNOU DE SEANA,
  8.- cagaselles (perquè anaven a cavall i ben arreglats) al PALAU D'ANGLESOLA,
  9.- ratetes a FONDARELLA.

  Ens falten malnoms de pobles com Bell-lloc, Bellvís, Torregrossa, El Poal, Linyola, Els Arcs, Vallverd, Sidamon o Vila-sana. En sabeu algun? Afegiu-lo aquí: http://www.facebook.com/mascansa

  RespondreInapropiat
 • Cupaires Pla d'Urgell

  21.11.2012 15:18

  AVUI 21 NOVEMBRE, 20:30 H. A L'AMISTAT ACTE CENTRAL PLA D'URGELL DE LA CUP

  Acte Central de la CUP al Pla d'Urgell avui dimecres 21 de novembre a les 20,30 hores al hall de L'Amistat. Parlarà la cap de llista per Lleida, Antonieta Jarne. Aviat serem al Parlament, però avui per sentir les propostes de la CUP cal venir a L'Amistat
  http://cupairespladurgell.wordpress.com/2012/11/21/la-cup-ae-celebra-lacte-central-de-campanya-al-pla-durgell-a-lamistat/

  RespondreInapropiat
 • Ricard

  27.10.2012 23:44

  Salut Natural: BIODESCODIFICACiÓ per a moltes malalties

  BIODESCODIFICACIÓ: Una forma diferent d’entendre i aproximar-se a les Malalties.
  La Biodescodificació pot ser de gran ajuda en lun gran nombre de malalties agudes, cròniques, cancerígenes,... En disfuncions orgàniques, problemes de fertilitat, al.lèrgies, trastorns alimentaris, sobrepés, dolors musculars o articulars, migranyes, fibromiàlgia, adiccions, fòbies, estrés, ansietat, depressió, trastorns de conducta,...
  Què és la BIODESCODIFICACIÓ?
  La Biodescodificació o Descodificació Biològica de Malalties, ens permet relacionar de manera molt precisa els diferents símptomes que acompanyen una malaltia, amb unes emociones o preocupacions concretes que pot haver patit la persona malalta. La Biodescodificació parteix de la base, de que just abans d’aparèixer els símptomes de la malaltia, la persona afectada ha passat per un període d’inestabilitat emocional o per un moment en que ha estat molt preocupat/ada per algun esdeveniment de la seva vida, el qual pot estar relacionat amb la feina, familia, amistats, veïns, etc.
  En el dia a dia, totes les persones ens anem enfrontant a diferents dificultats. Amb més o menys habilitat les podem anar solventant, però hi ha moments, en que les circumstàncies ens sobrepassen i no som capaços de gestionar bé la situació, la qual cosa fa desbordar tots els sistemes de protecció del cos, i inundar-lo d’angoixa, estrés o preocupació. Aquest procés de vegades arriba de manera sobtada per un esdeveniment concret, o també pot arribar molt lentament per la suma de petites situacions conflictives, popularment anomenat: “la gota que fa vessar el got”.
  Arribats ja a aquest punt, la solució passa per poder expressar i exterioritzar totes les emocions que s’estan vivint, per a poder fer baixar el nivell d’estrés generat per la situació conflictiva. Si aquesta fasse se supera emb èxit tot tornarà a la normalitat, però si no es pot gestionar bé aquesta etapa, el cos ficarà en marxa el seu sistema biològic de protecció, i aquí es quan comencen a aparèixer els primers símptomes i seguidament la malaltia. La intensitat de la malaltia dependrà de la intensitat del conflicte, o millor dit, de la intensitat amb la qual la persona afectada ha viscut el conflicte.
  En el funcionament biològic humà interactuen: Ment, Cervell i Cos Físic. El cervell és l’órgan encarregat de connectar Ment i Cos Físic. És el centre de gestió de les emocions i també controla tots els moviments voluntaris, així com infinitat de processos metabòlics automàtics. Del cervell surten tots els senyals a través d’impulsos nerviosos, per a coordinar totes les funcions internes i mantenir en equilibri tots els òrgans del cos. Vindria a ésser el més gran dels super-ordinadors mai construït.
  És d’esperar doncs, que totes aquelles emocions que ens fan sentir malament, afectin d’una forma o altra a la gestió i coordinació de tots aquests processos automàtics, i que s’arribi a manifestar en el Cos Físic en forma de molèsties, símptomes, malalties o bé reaccions i conductes anòmales.
  Amb la Biodescodificació busquem els Codis Biològics que connecten els símptomes de la persona afectada, amb una emoció o conflicte concret. Seguidament es treballa l’emoció amb diferents tècniques, amb l’objectiu de neutralitzar i fer baixar l’estrés que s’ha generat en el cos. D’aquesta forma el cervell pot tornar a enviar els senyals correctes que fan que el cos torni a l’equilibri, podent aconseguir grans millores de salut, d’estats anímics o conductes concretes.
  La Biodescodificació pot ser de gran ajuda en la majoria de malalties agudes, cròniques, cancerígenes,... En disfuncions orgàniques, problemes de fertilitat, al.lèrgies, trastorns alimentaris, sobrepés, dolors musculars o articulars, migranyes, fibromiàlgia, adiccions, fòbies, estrés, ansietat, depressió, trastorns de conducta,... Així mateix, la Biodescodificació combinada amb tècniques de PNL(Programació Neurolingüística), Hipnosi Ericksoniana, Genenealogia, etc, pot aportar molt bons resultats en processos de millora personal, consecució d’objectius i propòsits, sortida de situacions conflictives que tendeixen repetir-se, ...
  La Biodescoficació NO exclou tractaments mèdics o psicològics. En el cas de malalties, imprescindible tenir previament un bon Diagnòstic Mèdic. La Biodescodificació és una metodologia complementària que pot ser utilitzada de forma individual o compatibilitzant-la amb qualsevol altre tractament.
  Josep Ricard Rodulfo Cano, Biodescodificador reconegut i inscrit amb el nº566, per: L’ ”Instituto Español de Biodescodificación”.
  Més informació al lloc web: www.saludricard.com ó Tel: 655 22 09 80
  També a través del correu electrònic: saludricard@hotmail.com

  RespondreInapropiat
 • Botifarra

  04.05.2012 20:04

  CAMPIONAT BOTIFARRA

  Campionat de Botifarra a Vallverd d'Urgell (Pla d'Urgell)
  Dia i hora:
  19-05-2012 a les 15:00:00
  Lloc:
  Bar Casal l'Espiga - Vallverd d'Urgell
  Provincia:
  Lleida
  Durada:
  Tarda
  Cost de la inscripció:
  15 €
  Que inclou la inscripció:
  Entrepà i beguda
  Premis:
  Trofeus pels 3 primers + pernil, espatlles segons número d'inscrits i lots per tothom
  Contacte:
  Daniel - Telèfon 622619621 - 973604774 - telpy11@telpy11.com
  Sistema de joc:
  Occidental Lliure
  Tipus de campionat:
  Sistema suís
  Nº màxim de participants:
  40
  Altres:
  Per tots els participants hi haurà premis.

  RespondreInapropiat
 • PLATAFORMA SALVEM EL TERRITORI PLA D'URGELL

  30.04.2012 10:41

  ENTREVISTA A L'ALCALDE DEL POAL A LLEIDA TV

  PLATAFORMA SALVEM EL TERRITORI PLA D'URGELL us comunica que el proper dimecres dia 2 de maig, a LLEIDA TV, i dins el programa LLEIDA AL DIA, serà entrevistat l'alcalde del POAL, Sr. Rafel Panadés, en directe, sobre l'actualitat del projecte de la planta incineradora projectada al PLA D'URGELL, i sobre les actuacions previstes en un futur...

  RespondreInapropiat
 • informació

  06.03.2012 19:51

  Salut i medi

  Fira Natura a Lleida dies 9,10 i 11 de març de 2012.
  Acte inaugural aquest divendres dia 9 a les 18:00h.a càrrec de Santi Cutura, membre de la Plataforma antiincineradora del Congost de la Garriga.
  I a les 19:00h: conferència “La incineració de biomassa per a la producció elèctrica i els impactes en la salut de la població i el medi”, a càrrec de Josep Martí, doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona i coordinador del Grup de medi ambient i salut.
  El diumenge de les 12:40 a les 14:40h: projecció de “Cenizas del Cielo (José Antonio Quirós) i xerrada sobre els projectes de centrals elèctriques de biomassa al Palau d’Anglesola, Juneda i les Borges Blanques i el seu risc potencial per a la salut i el medi.
  Les activitats són gratuïtes amb l’entrada de la Fira. Les entrades són vàlides tot un dia. El divendres és gratuït, el dissabte són 3€ i el diumenge 4€.
  Per a més informació al link : www.firanatura.org

  RespondreInapropiat
 • plataforma salvem el territori pla d'urgell

  23.02.2012 17:01

  PLATAFORMA SALVEM EL TERRITORI

  Plataforma de la gent que no estem d’acord amb la ubicació de la planta incineradora de biomassa projectada al Pla d’Urgell. Defensem la nostra salut, el nostre territori i el medi ambient!
  NECESSITEM EL VOSTRE SUPORT! VISITEU LA NOSTRA PÀGINA AL FACEBOOK :
  Plataforma Salvem el Territori Pla d’Urgell ( i feu un click al botó “M’AGRADA”)
  plataformasalvemelterritori@blogspot.com

  RespondreInapropiat
 • ERC PLA D'URGELL

  25.01.2012 20:35

  COMUNICAT DE PREMSA D'ERC PLA D'URGELL

  La Federació Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya del Pla d’Urgell, la Federació Regional de Lleida, els seus representants als municipis afectats, els seus representants al Consell Comarcal, el grup d’ERC a la Diputació i el Grup Parlamentari es van reunir ahir per avaluar la construcció d’una planta de biomassa al terme municipal del Palau d’Anglesola.

  El posicionament d’Esquerra no és de rebuig a aquest tipus de plantes d’energies renovables sempre i quan no es detectin incompliments en les exigències que s’apliquen a un projecte de biomassa. Com les que després d’un primer anàlisi hem detectat en aquest projecte impulsat per l’empresa “NUFRI” a la nostra comarca. Es tracta de l’emplaçament en sòl no urbanitzable enlloc de sòl industrial, al mateix temps que l’escassa proximitat a la població d’El Poal, del sobredimensionament d’aquesta planta i la no sostenibilitat del seu autoabastiment, el seu impacte sobre la mobilitat i l’afectació viària dels nuclis veïns, l’excessiu consum d’aigua i
  l’abocament indeterminat de la mateixa a la llera del Riu Corb.

  Esquerra continuarà aprofundint en l’estudi d’aquesta problemàtica i d’altres que s’han detectat relacionades amb el projecte, i en breu emprendrà accions tan a nivell institucional com social per tal de pal·liar aquesta situació.

  RespondreInapropiat

1/3>