Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Fòrums

Fòrum de l´ensenyament

Afegir aportació
 • Sergi Casas

  09.04.2013 21:35

  Que bé que viviu els professors!

  Un bloc molt interessant...
  combatents.blogspot.com.es/

  RespondreInapropiat
 • Ex-alumne

  30.07.2008 22:22

  LA SALLE: MANIPULACIÓ DELS INFANTS = BUTXAQUES PLENES

  LA SALLE: MANIPULACIÓ DELS INFANTS = BUTXAQUES PLENES

  El Dire l’ha “cagat”, es vol fer l’arròs fen comprar ordinadors a la botigueta que han obert expressament fa 3 mesos, del seu col•legilla professor de l’escola.

  1er. MANIPULACIÓ: Del alumnat de manera clara i delictiva !! Si no compres a la botigueta no APROVES. Et donen la publicitat amb les notes del curs per assegurar-se que ho llegeixen els alumnes i els pares

  2on. ENGANY: Els ordinadors ofertats son econòmics però de baix nivell per la canalla (saben més que els grans i treuen més profit per internet, amb jocs, paquets ofimàtics o fotografia, vídeo i disseny gràfic), es a dir son ordinadors barats però DOLENTS

  3er. ENSARRONADA: En les formes de pagament, ja que els 3 anys sense interessos HO FAN TOTES LES BOTIGUES d’informàtica, i es pot fer en molts bancs i caixes sense estar obligats a fer-ho a “La Caixa”

  4a. ESTAFA: Os volen fer un manteniment “anual” segons el tríptic però.... acaben com sempre amb lletra molt molt petiteta i dient que una any(12 mesos) per ells es 8 mesos i que no entra tot segons si es pesat el client....

  5è. CORRUPTELA: Fer creure que tenen bons preus i que son bones ofertes promocionades per La Salle i la Caixa, però en realitat son els preus que hi ha al mercat. Si l’equip es petit de característiques es barat, això es el que oferten. I si algú vol un equip millor Fan un sal molt alt de preu que llavors es excessiu.

  6è. PREVARICACIÓ: El professor espavilat munta la botigueta 3 mesos abans d’acabar el curs escolar saben que manipularan els alumnes PER FER NEGOCI CORRUPTE.

  7è. PRIVACIÓ: De la lliure elecció i de lliure competència, prohibint la distribució de publicitat d’empreses d’informàtica de Mollerussa.

  PROFESSORS APROFITATS, DIRECTORS CORRUPTES... Uff això fa pudor....

  RespondreInapropiat
 • Torregrossí

  07.05.2008 09:54

  El Teatre Nacional de Marionetes de Praga ve a Torregrossa

  El Teatre Nacional de Marionetes de Praga ve a Torregrossa.
  el proper dia 17 de maig a les 10 del vespre. Representaran l'obra de W.A.
  Mozart "Don Giovanni".

  Es tracta d'una obra-concert de tipus familiar on els titellaires fan també
  de cantants d'òpera; els preus són molt populars (Taquilla: 10€, adults, 8€
  Infants; Anticipada: 8€ adults, 4€ Infants).

  No deixis passar l'oportunitat d'admirar un espectacle de primera, tingues
  en compte que la companyia només fa 5 representacions a Catalunya.

  RespondreInapropiat
 • Gemma Vilà

  24.08.2007 11:34

  Resposta a LLuís Vila

  No sempre s'escull l'escola del Carme per qüestions d'immigració. Nosaltres vàrem anar a sorteig i vàrem tenir sort. Tenia molt clar l'escola que volia i el perquè. M'agrada la línia i la organització. Pertant, vigilem a generalitzar i donem dret a escollir el centre que volem.

  Resposta

  Lluís Vila 04.07.2002 18:30

  He llegit el teu missatge i com que en part m’hi sento involucrat et vull respondre.
  En la meva època infantil vaig anar al col·legi de les monges i més endavant a col·legis privats religiosos i tot i així ara defenso l’escola pública.
  No per això sento enveja de les persones que avui dia volen portar el fills a l’escola concertada tot el contrari és el seu dret, dret quan aquestes escoles tinguin les places. Voler crear ara una nova línia al col·legi El Carme és sols una decisió política i crec que cal dir-ho sense por per les persones que això ho volen. Dir que els pares és un dret que tenen perquè ho diu la Constitució (art.27.3) és fer demagògia ja que és cert que els pares tenen el dret d’escollir però no hi ha cap article que reculli el dret a l’elecció del centre i una. Per mi això és confondre als pares.
  Per mi el problema no és tan com es vol fer veure. A Mollerussa tenim tres col·legis, El Carme, Pompeu Fabra i Ignasi Peraire, dos d’aquests col·legis ja tenen tres línies d’ensenyament i un sols en te una. A quin donaries tu aquesta nova línia ?.
  Entrar a esbrinar quin és el motiu perquè els pares volen portar els fills a un determinat col·legi és una tasca feixuga i hi ha molt a discutir, però si que crec que el dia que tots els col·legis estiguin equilibrats en el repartiment dels alumnes emigrants que tenen no hi hauria tanta diferència i l’equilibri es faria amb naturalitat. Cal recordar que el curs passat els alumnes immigrants que hi havia al col·legis era; Pompeu Fabra 62, Ignasi Peraire 48 i El Carme 28.Amb aquest repartiment tots sabem cap on es decantarà l’elecció de la majoria de pares.
  Atentament.

  RespondreInapropiat
 • elizabeth

  21.06.2005 10:57

  Duda sobre la palabra parassis

  Hola estamos estudiando un poema y la frase:
  Mai no parassis lloses a l'ocell
  que no podrà volar lluny del teu camp.
  Nos presta a confusion.
  Muchas gracias por vuestro tiempo y respuesta

  RespondreInapropiat
 • Francesc Roig (excol·laborador Ràdio Ponent, Funky D.J.)

  09.09.2003 10:21

  SALVEM LA RÀDIO : RÀDIO PONENT

  PLATAFORMA SALVEM LA RÀDIO : RÀDIO PONENT


  Ara que estem al mes de setembre, a Catalunya amb la Diada recordem la nostra història, els nostres morts que lluitaren per defensar la nostra terra, cultura, llengua, música, el nostre poder i necessitat d’autogovernar-nos. Es per això que mes que mai es desperta la nostra vena més nacionalista.
  Per fer país i fer poble, m’he llevat aquest matí i he engegat el receptor de ràdio. Convençut del que va ser Ràdio Ponent he sintonitzat la seva freqüència actual... 106.8, i he volgut rememorar mentalment la seva història i el patriotisme català de tots aquells que vam ficar el nostre gra de sorra perquè fos una emissora de punt de referència del catalanisme a les terres de Lleida, aconseguim sense ruptures la unió de la diversitat cultural dels oients i donar-los a conèixer de mica en mica aquella cultura i aquella llengua que van estar prohibits i perseguits durant més de 40 anys per la dictadura espanyola franquista.

  Amb el temps es va assolir el funcionament amb normalitat d’una emissora de ràdio que ajudava en el compromís de la nostra cultura, la nostra llengua i el recuperament del que tenia de ser un país normal amb els mitjans de comunicació amb l’idioma del país. La primera emissora que vivia de la publicitat i de la programació exclusivament en català i a les terres de Lleida.

  .......PERÒ oooohhhh!!!, SORPRESA. RÀDIO PONENT Ja no és el que era.

  Actualment Ràdio Ponent es una emissora radiofònica amb una cobertura tècnicament adequada, amb bons aparells que permeten una producció radiofònica amb molt alta qualitat i bons professionals que fan la programació. Però RÀDIO PONENT Ja no és el que era.

  Si escolteu durant un dia, o bé un matí, o bé una hora, o bé una estona aquesta emissora, notareu de seguit que quelcom a canviat radicalment en la seva línia.

  Ara es diu oficialment (per les ones no ho diuen) “Ràdio Ponent, emissora municipal de Mollerussa”, però quan l’escoltes una estona sembla “CADENA DIAL”, o quasi salvant les distàncies, “RADIO TELETAXI Y OLÈ”.

  No calia tant moviment de papers legals per legalitzar una emissora de ràdio municipal per a Mollerussa i comarca i de recuperar un nom històric d’una emissora de ràdio que va marcar part de la nostra història, per després se una emissora despersonalitzada, sense que el oient es senti identificat en una cultura catalana, o una zona territorial com el Pla d’Urgell o bé una població com Mollerussa.

  Si es veritat que la programació i la conducció es fa a través d’una empresa privada, on hi ha el grup Segre de mitjans de comunicació, el qual assegura una qualitat i una professionalitat en les emissions.
  Però ni la gent de Mollerussa ni de la comarca ens podem sentir representats ni motivats per una programació bàsicament musical al estil de les més pures emissores de ràdio espanyoles i espanyolistes amb una continuïtat de música espanyola, en llengua castellana i molts cops amb estil folklòric andalús.
  Molts cops durant la programació es pot arribar a escoltar de 5 cançons 4 ser en castellà, i per molt que diguin les músiques en català i especialment els èxits i records de la música catalana de fa una dècada ni la coneixen ni existeix en aquestes ones radiofòniques, sent la seva presència quasi per error, i passant per alt les lleis que va aprovar el parlament de Catalunya del percentatge de la presència mínima de la música en català i grups catalans als mitjans radiofònics.

  Necessitem recuperar les nostres arrels, però no les dels altres o les de fora de Catalunya !!. Volem que torni el fet de la autèntica RÀDIO PONENT dels anys 80.

  No es pot entendre que havent un Consell Comarcal del Pla d’Urgell amb un partit nacionalista al capdavant i sent la majoria dels ajuntaments de la comarca i especialment el de Mollerussa governats per partits polítics nacionalistes i que es permeti el que passa a la emissora de “Ràdio Ponent, emissora municipal de Mollerussa”
  Per aquest motiu uns antics col•laboradors i entusiastes de la antiga Ràdio Ponent estem creant la plataforma per recuperar un mitjà de comunicació català, catalanista i que es pugui opinar lliurement sobre la realitat cultural de la nostra llengua i cultura fen una programació sense la cultura espanyolista que sens està imposant. Es pot fer ràdio sense cap cançó en castellà o amb una presència puntual, està demostrat i amb moltísima audiència per exemples ràpids RAC105, FLAIX FM, FLAIXBACK, HIT RÀDIO, ONA MÚSICA, etc...
  - Llavors per que “Ràdio Ponent emissora municipal de Mollerussa” no pot fer-ho en aquesta línia i no com actualment seguint la línia espanyolista de “Cadena Dial” i d’altres del estil ..??
  - Qui es que no te cap mena de sentiment patriòtic i no te ni idea de la cultura catalana, ni el que representa el nom de Ràdio Ponent...??
  - Per que des dels partits polítics nacionalistes es te aquesta passivitat i es deixa aquesta continuïtat ensorrant i desaprofitant l’únic mitjà de comunicació que pertany a la capital del Pla d’Urgell...??

  Si creus que ja es hora que aixó s’acabi apuntat a la “PLATAFORMA SALVEM LA RÀDIO”, envia un correu electrònic amb les teves dades a l’adreça de correu electrònic salvemlaradio@hotmail.com i recuperem la nostra història.

  RespondreInapropiat
 • Lluís

  06.08.2002 23:14

  Jordi no en tens ni idea

  No tens idea del tema de l'escola concertada a almenys així ho demostres amb el teu escrit Ningú vol carregar-se les escoles concertades. Sols que totes tinguin el mateix tracte amb el repartiment d'inmigrants i l'equilibri entre escola pública i concertada es farà tot sol.
  Defensant l'escola pública no es preten esfonsar la nostra nació cosa que si pot conseguir els pactes amb el PP del nostre Govern català.

  Xavier, tens tota la raó

  Jordi 06.08.2002 14:08

  Actualment algunes ecoles concertades són les úniques on els nostres fills es poden educar en la nostra llengua i en la nostra cultura. Per tant, no entenc com alguns catalans volen carregar-se l'ensenyament concertat. A no ser que també vulguin carregar-se la nostra nació.

  RespondreInapropiat
 • Jordi

  06.08.2002 14:08

  Xavier, tens tota la raó

  Actualment algunes ecoles concertades són les úniques on els nostres fills es poden educar en la nostra llengua i en la nostra cultura. Per tant, no entenc com alguns catalans volen carregar-se l'ensenyament concertat. A no ser que també vulguin carregar-se la nostra nació.

  No engayem al ciutadà

  Xavier Rossell (Ex-alumne Col·legi del Carme any 1.970-1.973) 05.07.2002 07:57

  Llegida la seva resposta al meu escrit, resumeixo entendre que’l motiu més important pel qua’l os queixeu (a part dels colors polítics), es el problema de la emigració. Per tant si aquest fos el motiu principal (cosa que ha nivell personal poso en dubte), ens direu racistes i xenòfobs a tots els que’ns agrada que l’ensenyament que’s faci als nostres fills es regeixi per la nostra llengua i les nostres costums, i que no s’hagi de mirar tant prim amb el respecte que exigeixen una bona part dels immigrants (especialment els marroquins) sobre totes les seves costums que no son les nostres, (De fora vingueren i de casa ens tragueren).

  Repeteixo que dubto que aquest tema de la immigració sigui la qüestió principal de la elecció del centre escolar, asseguraria, que :

  1- Una bona part es perquè encara hi ha gent que creu en una DOCTRINA CRISTIANA PER EDUCAR ELS FILLS, i que també tenim dret a ser ajudats per l’estat que tots contribuïm a pagar.

  2- I possiblement el segon motiu es per la localització geogràfica del centre, ubicat en el centre urbà, molt més còmode per totes les famílies que poden anar a peu al centre en pocs minuts i no tenir que desplaçar-se del nucli de la població al extra-radi 4 cops al dia, necessitant o cotxe o molta estona per anar-hi.

  Per l’exposat hi en vista de les actuacions dels manifestants crec :

  1- Que al darrera de tot això només hi ha una manipulació i mal intenció política per intentar desgastar al govern municipal i de rebot al de la Generalitat (que va prometre molt sobre aquest tipus d’escoles i des de l’oposició política només es vol posar pals a les rodes perquè no ho compleixi, sigui al preu que sigui, fins hi tot anant en contra del ciutadà però jugant amb la premsa i els periodistes perquè sembli el contrari).
  2- Que abans de queixar-se s’han d’estudiar els motius del perquè els pares elegeixen una escola com el Col·legi del Carme i no la resta. (Pel seu escrit crec entendre que aquest punt a passat per alt).
  3- Mollerussa no es tant gran com per no conèixer les persones, hi resulta que tanta manifestació i tanta xerrameca i MOLTS dels MANIFESTANTS a la plaça del Ajuntament NO SON, NI VIUEN, NI PORTEN LLURS FILLS A MOLLERUSSA (Queda de constància les fotos que han sortit als mitjans de comunicació). Es a dir necessiteu portar gent de fora per enganyar la realitat del ciutadà del municipi, per manipular la informació i fer la falsa creença de que sou molts els afectats a la localitat, quan en realitat només es un engany a la ciutat i al ciutadà.

  RespondreInapropiat
 • Toni Granollers

  10.07.2002 11:38

  Abans de parlar informat.

  A part de que estic completament d'acord amb en Lluís Vila he de informar-te que jo amb la meva familia vaig anar a la manifestació de la plaça el dia del plé i ho vaig fer LLIUREMENT, així com la resta de la gent que jo tenia el gust deconeixer.
  Ara bé, si consideres que els nouvinguts a Mollerussa -els que no ho som de tota la vida com tu i venim de poblets com Bellpuig, Belianes, Arbeca, etc. i que estem empadronats a Mollerussa, paguem els nostres impostos a Mollerussa i per tant els nostres fills van a Mollerussa- no tenim aquest dret potser es que estas portant la discriminació fins un grau massa elevat.
  A mes volia recordar-te que al teu primer missatge nombres molts cops (massa al meu entendre) el terme "escola privada". Saps que vol dir això? em fa molta gràcia que anomenis escola privada a una escola finançada el 100% per fons públic. Ja se que matitzant se'n diu concertada, però es molt bonic anar de privat quant aquesta privacitat la pagaguem tots. Si realment fos privada el problema que estem tractant no s'hauria produït doncs com els preus serien els que han de ser i la demanda canviaria considerablement.
  A banda d'això el que crec que hem de fer entre tots es tractar el tema civilitzadament i procurant que això no es tradueixi en una crispació social entre la gent de Mollerusa doncs anem a un col·legi o a un altre al final tots ens trobem al parc o a la plaça.

  No engayem al ciutadà

  Xavier Rossell (Ex-alumne Col·legi del Carme any 1.970-1.973) 05.07.2002 07:57

  Llegida la seva resposta al meu escrit, resumeixo entendre que’l motiu més important pel qua’l os queixeu (a part dels colors polítics), es el problema de la emigració. Per tant si aquest fos el motiu principal (cosa que ha nivell personal poso en dubte), ens direu racistes i xenòfobs a tots els que’ns agrada que l’ensenyament que’s faci als nostres fills es regeixi per la nostra llengua i les nostres costums, i que no s’hagi de mirar tant prim amb el respecte que exigeixen una bona part dels immigrants (especialment els marroquins) sobre totes les seves costums que no son les nostres, (De fora vingueren i de casa ens tragueren).

  Repeteixo que dubto que aquest tema de la immigració sigui la qüestió principal de la elecció del centre escolar, asseguraria, que :

  1- Una bona part es perquè encara hi ha gent que creu en una DOCTRINA CRISTIANA PER EDUCAR ELS FILLS, i que també tenim dret a ser ajudats per l’estat que tots contribuïm a pagar.

  2- I possiblement el segon motiu es per la localització geogràfica del centre, ubicat en el centre urbà, molt més còmode per totes les famílies que poden anar a peu al centre en pocs minuts i no tenir que desplaçar-se del nucli de la població al extra-radi 4 cops al dia, necessitant o cotxe o molta estona per anar-hi.

  Per l’exposat hi en vista de les actuacions dels manifestants crec :

  1- Que al darrera de tot això només hi ha una manipulació i mal intenció política per intentar desgastar al govern municipal i de rebot al de la Generalitat (que va prometre molt sobre aquest tipus d’escoles i des de l’oposició política només es vol posar pals a les rodes perquè no ho compleixi, sigui al preu que sigui, fins hi tot anant en contra del ciutadà però jugant amb la premsa i els periodistes perquè sembli el contrari).
  2- Que abans de queixar-se s’han d’estudiar els motius del perquè els pares elegeixen una escola com el Col·legi del Carme i no la resta. (Pel seu escrit crec entendre que aquest punt a passat per alt).
  3- Mollerussa no es tant gran com per no conèixer les persones, hi resulta que tanta manifestació i tanta xerrameca i MOLTS dels MANIFESTANTS a la plaça del Ajuntament NO SON, NI VIUEN, NI PORTEN LLURS FILLS A MOLLERUSSA (Queda de constància les fotos que han sortit als mitjans de comunicació). Es a dir necessiteu portar gent de fora per enganyar la realitat del ciutadà del municipi, per manipular la informació i fer la falsa creença de que sou molts els afectats a la localitat, quan en realitat només es un engany a la ciutat i al ciutadà.

  RespondreInapropiat
 • Xavier Rossell (Ex-alumne Col·legi del Carme any 1.970-1.973)

  05.07.2002 07:57

  No engayem al ciutadà

  Llegida la seva resposta al meu escrit, resumeixo entendre que’l motiu més important pel qua’l os queixeu (a part dels colors polítics), es el problema de la emigració. Per tant si aquest fos el motiu principal (cosa que ha nivell personal poso en dubte), ens direu racistes i xenòfobs a tots els que’ns agrada que l’ensenyament que’s faci als nostres fills es regeixi per la nostra llengua i les nostres costums, i que no s’hagi de mirar tant prim amb el respecte que exigeixen una bona part dels immigrants (especialment els marroquins) sobre totes les seves costums que no son les nostres, (De fora vingueren i de casa ens tragueren).

  Repeteixo que dubto que aquest tema de la immigració sigui la qüestió principal de la elecció del centre escolar, asseguraria, que :

  1- Una bona part es perquè encara hi ha gent que creu en una DOCTRINA CRISTIANA PER EDUCAR ELS FILLS, i que també tenim dret a ser ajudats per l’estat que tots contribuïm a pagar.

  2- I possiblement el segon motiu es per la localització geogràfica del centre, ubicat en el centre urbà, molt més còmode per totes les famílies que poden anar a peu al centre en pocs minuts i no tenir que desplaçar-se del nucli de la població al extra-radi 4 cops al dia, necessitant o cotxe o molta estona per anar-hi.

  Per l’exposat hi en vista de les actuacions dels manifestants crec :

  1- Que al darrera de tot això només hi ha una manipulació i mal intenció política per intentar desgastar al govern municipal i de rebot al de la Generalitat (que va prometre molt sobre aquest tipus d’escoles i des de l’oposició política només es vol posar pals a les rodes perquè no ho compleixi, sigui al preu que sigui, fins hi tot anant en contra del ciutadà però jugant amb la premsa i els periodistes perquè sembli el contrari).
  2- Que abans de queixar-se s’han d’estudiar els motius del perquè els pares elegeixen una escola com el Col·legi del Carme i no la resta. (Pel seu escrit crec entendre que aquest punt a passat per alt).
  3- Mollerussa no es tant gran com per no conèixer les persones, hi resulta que tanta manifestació i tanta xerrameca i MOLTS dels MANIFESTANTS a la plaça del Ajuntament NO SON, NI VIUEN, NI PORTEN LLURS FILLS A MOLLERUSSA (Queda de constància les fotos que han sortit als mitjans de comunicació). Es a dir necessiteu portar gent de fora per enganyar la realitat del ciutadà del municipi, per manipular la informació i fer la falsa creença de que sou molts els afectats a la localitat, quan en realitat només es un engany a la ciutat i al ciutadà.

  Resposta

  Lluís Vila 04.07.2002 18:30

  He llegit el teu missatge i com que en part m’hi sento involucrat et vull respondre.
  En la meva època infantil vaig anar al col·legi de les monges i més endavant a col·legis privats religiosos i tot i així ara defenso l’escola pública.
  No per això sento enveja de les persones que avui dia volen portar el fills a l’escola concertada tot el contrari és el seu dret, dret quan aquestes escoles tinguin les places. Voler crear ara una nova línia al col·legi El Carme és sols una decisió política i crec que cal dir-ho sense por per les persones que això ho volen. Dir que els pares és un dret que tenen perquè ho diu la Constitució (art.27.3) és fer demagògia ja que és cert que els pares tenen el dret d’escollir però no hi ha cap article que reculli el dret a l’elecció del centre i una. Per mi això és confondre als pares.
  Per mi el problema no és tan com es vol fer veure. A Mollerussa tenim tres col·legis, El Carme, Pompeu Fabra i Ignasi Peraire, dos d’aquests col·legis ja tenen tres línies d’ensenyament i un sols en te una. A quin donaries tu aquesta nova línia ?.
  Entrar a esbrinar quin és el motiu perquè els pares volen portar els fills a un determinat col·legi és una tasca feixuga i hi ha molt a discutir, però si que crec que el dia que tots els col·legis estiguin equilibrats en el repartiment dels alumnes emigrants que tenen no hi hauria tanta diferència i l’equilibri es faria amb naturalitat. Cal recordar que el curs passat els alumnes immigrants que hi havia al col·legis era; Pompeu Fabra 62, Ignasi Peraire 48 i El Carme 28.Amb aquest repartiment tots sabem cap on es decantarà l’elecció de la majoria de pares.
  Atentament.

  RespondreInapropiat

1/2>