Europa press

Logo ep

    Cardiòlegs i xefs de tot Espanya s'uneixen per elaborar menús cardiosaludables

    18:3316.05.2007



    BARCELONA, 16 de maig (EUROPA PRESS)

    El xef del restaurant Caelis de Barcelona, Romain Fornell, ha presentat avui les seves receptes cardiosaludables per a la tercera edició de la campanya 'Menús amb cor', organitzada per la Fundació Espanyola del Cor i Nous de Califòrnia i que té la col·laboració de prestigiosos cuiners i cardiòlegs de tot Espanya.

    A Barcelona, col·laboren amb la iniciativa el president de l'Associació Catalana de Cardiologia per a la Prevenció de la Malaltia Coronària (Acard), Jorge Rius, i el cap de la Unitat de Lípids de l'Hospital Clínic, Emili Ros, que han recordat la importància de la dieta per mantenir un cor sa.

    Fornell, que ha proposat una dieta formada per un tàrtar de tonyina vermella, pit de pollastre farcit de múrgules i nous i, per postres, arròs amb llet, albercoc confitat i merengue de nous, ha assegurat que amb pocs productes i escollits "podem fer menjar sa i que no sigui sempre el mateix".

    El doctor Ros ha incidit en el paper de les nous i de la fruita seca en general en una dieta cardiosaludable, per les seves propietats com a "càpsules de salut", que concentren "tot el potencial" de la planta. Segons Ros, cereals, llegums i fruita seca són "productes bàsics" amb un "enorme potencial" nutritiu.

    Ros ha recordat que tot i que la fruita seca és molt calòrica, l'efecte saciant d'aquest tipus d'aliment "compensa un 75% de les calories de manera que recula de menjar" i, per tant, "ajuden a fer una millor dieta".

    Prop de de 20.000 catalans moren cada any a causa de malalties cardiovasculars, mentre que el 40% del total de la població de Catalunya pateix obesitat o sobrepès, un factor de risc en les malalties de cor.

    Per fomentar la dieta saludable, des de fa tres anys la Fundació Espanyola del Cor dirigeix aquesta campanya, per a la qual aquest any han elaborat receptaris el xef del restaurant Etxanobe de Bilbao, Fernando Canales, el del Xamfrà de Madrid, Juan Pablo Felipe, el de La Sucursal de València, Javier Salvador, i la xef del restuarant El Llac, Celia Jiménez.

    Totes les receptes, que han superat la revisió dels cardiòlegs de la Fundació Espanyola del Cor, seran difosos a través de l'Associació de Cuiners i Rebosters de Madrid, l'Associació de Cuiners Biscaïns i l'Escola d'Hostaleria de Marbella.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies