| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 6 de maig de 2024


dijous, 12 de febrer de 2009
>

L'Ajuntament demana permís per empetitir els 41 cartells que l'Estat fa posar a Girona pel «pla Zapatero»

Cada obra ha de dur per decret un panell de 4 metres de llarg per 3 d'alt

DANI VILÀ. Girona
L'Ajuntament de Girona ha demanat a la Subdelegació del Govern poder reduir les dimensions d'alguns dels cartells que haurà d'instal·lar per anunciar tots els projectes que es financen amb el fons estatal d'inversió local. El reial decret obliga tots els consistoris a posar grans cartells de 4 metres de llarg per 3 metres d'alt a cadascun dels projectes. Això suposaria haver d'instal·lar fins a 41 cartells de grans dimensions i omplir molts barris de la ciutat amb aquests panells informatius.


+ El català, només en un terç del cartell.

El grup municipal de CiU a Girona va advertir en el ple municipal de dimarts de l'obligació d'instal·lar tants cartells com projectes es financin amb els diners extres provinents de l'Estat, i va reclamar una racionalització d'aquesta mesura, proposant que es fes un gran cartell a la sortida i entrada de la ciutat en què es detallessin tots els projectes.

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va reconèixer que l'Estat ha posat aquest requisit als municipis i va avançar que l'equip de govern ja ha fet gestions amb la Subdelegació del Govern de l'Estat a Girona «per mirar de reduir la mida d'alguns d'aquests cartells. Fonts de la subdelegació van confirmar ahir que es van posar en coneixement del Ministeri d'Administracions Públiques les peticions del consistori i que s'està esperant una resposta del govern de l'Estat.

El reial decret no deixa cap detall per a la improvisació i reglamenta tots els detalls del cartell. Serà un impacte important a Girona si finalment es col·loquen els 41 cartells que pertocarien, ja que s'han de situar en llocs ben visibles de l'obra, a un mínim de 2 metres del terra, i s'hi hauran de mantenir, com a mínim, mentre duri l'execució del projecte. També deixa clar que si es tracta d'un projecte amb diverses ubicacions, caldrà situar al cartell en l'emplaçament de més importància. A més, aquests cartells s'afegiran als grans panells informatius que des de fa uns mesos s'han instal·lat en diversos punts de Girona, en què es detalla el pressupost de l'obra de cobriment i construcció de l'estació del TAV.

El portaveu del grup de CiU a Girona, Carles Puigdemont, critica la normativa estatal per haver d'instal·lar cartells a cada projecte que s'hagi inclòs en el fons estatal d'inversió local «perquè és una despesa important que es deixa d'invertir i fa la sensació que amb els diners públics s'aprofita per fer propaganda».

L'Estat ja preveu en el seu reial decret que els cartells tinguin la seva versió en totes les llengües cooficials de l'Estat. Tot i això, només un terç del cartell serà en català; concretament, allà on hi diu l'Ajuntament en qüestió, el pressupost i el termini d'execució. Segons el model, el panell manté el castellà a la resta, que inclou un gran símbol de la enya castellana.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Girona vol aprofitar l'«efecte Tour» i dos mesos abans ja farà activitats

>Salt encara no n'ha parlat

>A Olot, també els volen petits

>Lloret i Blanes els posaran

>Girona vol empetitir els 41 cartells que l'Estat fa posar pel «pla Zapatero»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.