| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 19 d'abril de 2024


dijous, 5 de febrer de 2009
>

Maresme. El Maresme fa un pacte contra la crisi per evitar que es perdin més llocs de treball

Els trenta municipis promouen una agència que planifiqui les accions per millorar l'ocupació

LLUÍS MARTÍNEZ. Mataró
Els trenta municipis del Maresme han decidit treballar plegats i en una sola direcció per aconseguir que no es destrueixin més llocs de treball i crear-ne de nous. Aquest és un dels objectius prioritaris del nou acord per al desenvolupament econòmic i l'ocupació del Maresme que impulsen tots els ajuntaments i el Consell Comarcal. L'eina ha de servir per planificar de manera conjunta estratègies que serveixin per millorar la qualitat de l'ocupació, trobar nous sectors emergents i donar suport a la creació d'empreses. Una de les primeres accions serà la constitució d'una agència que coordini en l'àmbit comarcal aquesta feina.


+ Bernat Costas i Alícia Romero, ahir al matí al Consell Comarcal del Maresme. Foto: LL.M.

L'acord per al desenvolupament econòmic i l'ocupació del Maresme neix de la fusió del pacte local per a l'ocupació de Mataró, que coordinava l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), i del pacte territorial per l'ocupació del Maresme, coordinat pel Consell Comarcal. El conseller delegat de Promoció Econòmica i Serveis Educatius del Consell, Bernat Costas (ERC), va explicar ahir que els ajuntaments han assumit la necessitat d'acordar posicions i fer actuacions conjuntes per ser més eficaços i optimitzar recursos, però també per engegar polítiques més ambicioses en temps de crisi. «Volem que aquesta eina serveixi per fixar les grans estratègies del desenvolupament econòmic del futur de la comarca», va assenyalar.

Tot i que el document inclou fins a 11 accions a tirar endavant, el context econòmic actual ha obligat a prioritzar-ne cinc. Segons la presidenta de l'IMPEM, Alícia Romero (PSC), un dels principals objectius és millorar la qualitat de l'ocupació i aconseguir que es creïn nous llocs de treball a la comarca a través de la creació d'empreses i de l'impuls de l'esperit emprenedor. En aquest sentit, el projecte del parc tecnològic Tecnocampus de Mataró, que aposta per tenir un abast comarcal i que no només beneficiï la capital del Maresme, és cabdal ja sigui per la unificació dels estudis universitaris com per tot el que aporta de valor afegit a l'economia més tradicional. De manera paral·lela també es vol incidir en la formació i que aquesta futura oferta doni resposta a les demandes reals del mercat laboral. Finalment un altre dels àmbits preferents és ajudar les empreses perquè inverteixin en innovació i recerca perquè siguin més competitives.

Per tirar endavant les actuacions, Romero va destacar que de cara a aquest any es formalitzarà la creació d'una agència que aplegarà els trenta municipis del Maresme, el Consell Comarcal, l'IMPEM i els agents socioeconòmics. La seva tasca serà decidir, d'una manera estratègica, quin és el millor destí dels recursos existents al territori per a polítiques actives d'ocupació, formació i creació d'empreses que es calculen que arriben fins als 13 milions d'euros. En aquest sentit, Alícia Romero, confia que aquest treball comú serveixi perquè la comarca a mitjà o llarg termini sigui «menys vulnerable» amb vista a futures crisis. «Si no anem tots a l'una i en línia, difícilment ens en sortirem», va afegir-hi.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. La comarca té 26.651 persones en situació d'atur

>Pacte al Maresme per lluitar contra la pèrdua de llocs de treball

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.