| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 29 de març de 2024


dijous, 29 de gener de 2009
>

L'Estat anuncia que en dos mesos arreglarà les destrosses a les platges del Baix Maresme

Mitjançant l'aportació de sorra a les platges de Cabrera, Premià i Vilassar

ELENA FERRAN. Mataró
El secretari del Mar del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marítim, Juan Carlos Martín Fragueiro, també va visitar ahir el Maresme i es va comprometre ahir davant els alcaldes del sud de la comarca a fer actuacions d'emergència per arreglar els desperfectes del temporal. Segons va dir, en qüestió de dos mesos, als municipis de Cabrera de Mar, Premià de Mar, Vilassar de Mar i el Masnou es faran aportacions de sorra i es repararan les destrosses que va fer el temporal del desembre passat.


+ Martín Fragueiro, Joan Antoni Baron i Joan Rangel. Foto: E.F

«Es faran aportacions de sorra i s'arreglaran els danys del temporal de les esculleres i passejos malmesos.» Amb aquestes paraules el secretari del Mar del Ministeri de Medi ambient, Juan Carlos Martín Fragueiro, va voler calmar els ànims dels alcaldes del Baix Maresme, que des del desembre passat s'han quedat sense platja i amb la façana marítima malmesa per culpa de la llevantada. Les actuacions que el secretari del Mar va anunciar es portaran a terme en dos mesos amb l'objectiu que les platges estiguin altra vegada consolidades per a la temporada d'estiu.

Pel que fa a la problemàtica del Maresme, on les llevantades es tornen a endur la sorra que es posa a les platges, el secretari del Mar es va comprometre a donar solucions definitives per estabilitzar la platja. Segons va explicar, els propers mesos es donarà a conèixer als municipis afectats el resultat dels estudis que s'estan fent sobre les platges maresmenques. «Volem adoptar solucions que no ens portin cada any a fer un vestit a mida», va dir Martín.

En acabar la reunió, l'alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer (CiU), es va mostrar satisfet que amb el pla d'urgència s'actuï amb rapidesa per millorar la zona del passeig, molt malmesa, i on les onades colpegen directament. Tant Ferrer com l'alcalde de Cabrera de Mar, Jaume Borràs (CiU), confien que les solucions per mantenir estable la sorra siguin efectives d'una vegada. L'últim cop que es va dragar sorra del fons marí per posar-la a les platges del Baix Maresme va ser l'any 1995 i ja no en queda. Segons van explicar els alcaldes, l'Estat ha deixat de banda la idea dels espigons submergits per retenir la sorra i, en canvi, es parla de fer un manteniment constant de la reposició que es faci de sorra entre les barreres que suposen els ports de Mataró, Premià i el Masnou.

L'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch,(CiU), i el del Masnou, Eduard Gisbert (PSC), també van destacar que es busquin solucions definitives perquè s'ha demostrat que les aportacions de sorra són insuficients. A la reunió, en la qual va ser present el delegat del govern de l'Estat a Catalunya, Joan Rangel, i el cap de la demarcació de Costes, Manuel Novoa, es va acordar tractar el resultat d'aquest estudi en unes jornades tècniques. L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, com a diputat de Medi Ambient, es va oferir als alcaldes per vetllar que aquesta trobada es faci i donar a conèixer aquestes solucions.



EL PASSEIG DE MATARÓ
L'alcalde de Mataró va aprofitar la trobada amb el secretari d'estat per reclamar que es faci l'actuació pendent per acabar el passeig marítim. Segons va explicar l'alcalde, l'Estat estudiarà aquest tram pendent, el Centre Natació Mataró i la riera de Sant Simó. De les actuacions pendents a la capital del Maresme, Martín Fragueiro va assegurar que començaran també les millores dels dos passos subterranis que van quedar pendents quan es va reurbanitzar el passeig fa cinc anys.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>L'Estat apedaçarà els passejos de la Costa Brava malmesos per la llevantada

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.