| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 29 de març de 2024


dilluns, 19 de gener de 2009
>

Casals d'estiu que convencen

54.268 infants i joves van participar aquest any passat en alguna de les activitats que l'Ajuntament de Barcelona promou durant l'estiu. Una enquesta reflecteix l'alt grau de satisfacció de la majoria d'usuaris

SUSANA PÉREZ. Barcelona

Escoles bressol d'estiu, casals, campaments, colònies i rutes. En definitiva, diverses propostes educatives i esportives que l'Ajuntament de Barcelona ofereix als ciutadans per conciliar els horaris dels infants i dels seus pares durant l'estiu. L'oferta més demanada a l'estiu del 2008 va ser la dels casals, amb 42.893 participants. El Campus Olímpia, que ofereix activitats esportives de tot tipus, en va atraure 8.619, mentre que els campaments, les colònies i les rutes van concentrar 2.340 nens i joves. Per primera vegada, els infants d'entre un i tres anys es van poder afegir a l'oferta d'activitats d'estiu del consistori. Les escoles bressol d'estiu van atendre 416 nens i nenes. En total, 54.268 infants i joves, d'entre un i disset anys, van participar en alguna activitat, un nombre força significatiu si tenim en compte que a Barcelona hi ha prop de 215.000 nens d'entre un i disset anys. El nombre de participants va créixer un 1,2% respecte de l'any 2007. «A la majoria d'activitats hi ha més oferta que demanda, de manera que les famílies no tenen cap problema per apuntar els seus fills», explica el segon tinent d'alcalde, Ricard Gomà. «Tot i això hi ha algunes activitats esportives o programades per a l'última setmana de juny en les quals hi ha més demanda que oferta.»

La despesa municipal global va créixer el 2008 un 28,6% respecte del 2007, i es va situar per sobre d'1,2 milions d'euros.

Aquest estiu s'ha introduït una enquesta de satisfacció als usuaris dels casals d'estiu, els resultats de la qual s'han conegut ara. La mitjana de valoració general dels casals és de 4,14 sobre 5. L'infant tipus té entre quatre i sis anys i assisteix al casal en la modalitat de matí amb el servei de menjador. Coneix l'activitat perquè va a la mateixa escola durant la resta de l'any. Els pares apunten el nen per segon o tercer any consecutiu, i en nou de cada deu casos afirmen que a l'estiu que ve el tornaran a inscriure.



EL REPTE ÉS MILLORAR
De cara a l'estiu del 2009, l'Ajuntament de Barcelona pretén millorar la qualitat de les activitats. En aquesta línia es vol «consolidar la professionalització de tots els monitors, en detriment del voluntariat», segons Gomà. També es treballa per garantir la difusió de les activitats entre totes les famílies barcelonines. L'Ajuntament vol assegurar la participació de tots els infants i joves en les activitats d'estiu, independentment de la seva condició econòmica o qualsevol tipus de discapacitat. Per això la campanya de vacances té un sistema d'ajuts econòmics adreçats a les famílies que tenen uns ingressos iguals o inferiors a 8.291 euros bruts anuals per cada membre. A l'estiu del 2008, la despesa social global, que inclou la despesa en beques i monitors de suport per als joves discapacitats, va ser de 693.557 euros, cosa que significa un increment del 14,7% respecte de l'any passat. El creixement de la despesa és degut, principalment, «a la decisió que els nens i nenes amb discapacitat puguin gaudir de monitors de suport en un nombre il·limitat de torns i d'activitats», segons fonts d'Acció Social i Ciutadania. A més, aquest any es van donar 4.976 beques, 96 més respecte de les que es van atorgar el 2007. La despesa en beques del 2008 ha estat de 513.000 euros, un16,8% més que l'any passat. I un 95,1% més si tenim en compte la despesa del 2005.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.