| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 8 de maig de 2024


divendres, 5 de desembre de 2008
>

Gairebé tota la tribu



la crònica

MANUEL CUYÀS.

Joan Rigol, el més ecumènic dels nostres polítics, convoca concilis. Un dia reuneix partits de signe contrari en un pacte cultural, un altre dia aplega tots els presidents de la Generalitat per fer front comú en defensa del finançament i l'Estatut i ara ha aconseguit que prop de quaranta entitats catalanes –entre les quals hi ha aquest diari, El Punt– es defineixin a favor de l'educació. Tothom parla de l'educació a Catalunya, en general lamentant-se'n i l'expresident del Parlament i actual president d'ESADE Fòrum ha passat a l'acció per substituir els laments per l'actuació en positiu. Fins aquí tot molt bé i l'acte d'ahir celebrat a ESADE feia goig. El que passa és que els principals destinataris de les paraules que es van dir, o sigui els mestres i els alumnes, no hi van ser convocats. Rigol diu que és per «no interferir» però l'anomenada classe docent hauria sortit de l'acte amb aquesta moral alta i aquesta autoestima que tots els oradors van reclamar. El llibret amb el manifest que es va repartir, sense peu d'impremta ni data, afirma que és necessària «tota la tribu» per educar un infant. No hi era pas tota.

La societat, no només l'escola, ha d'educar. Perfecte. Com ho ha de fer? Com s'ha d'organitzar per aconseguir-ho? Quin programa, quin currículum ha de seguir? Aquesta és la feina que a partir d'ara hauran de desenvolupar els conjurats d'ahir si no volen que tot l'esforç quedi en res. Ahir, de moment, tot van ser paraules, la majoria com les que es poden llegir en una carta al director o en una tertúlia a la ràdio. Mònica Terribas, que va parlar en nom dels mitjans de comunicació, va ser molt escoltada. És normal. Quan es parla d'educació més enllà de l'escola sempre es pensa en la televisió. Tots ahir pensaven en la televisió. En aquest país tothom porta un crític de televisió a dins i tothom troba que la televisió no educa prou. El que passa és que menys eduquen altres televisions que no signaran mai cap Convocatòria social per l'educació a Catalunya, i que tenen molta penetració.

Abans de començar les intervencions es va fer un minut de silenci per la darrera víctima d'ETA. Fer-ne un per les víctimes de l'explosió de Ca n'Espinós de Gavà també hauria tingut un contingut pedagògic.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Compromís per millorar l'educació

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.