| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 28 de març de 2024


dimecres, 3 de desembre de 2008
>

Més de 30 entitats de la societat civil reclamen un compromís per millorar el sistema educatiu

El manifest per redreçar l'educació es presenta demà a ESADE

MARCEL BARRERA. Barcelona
Sense crítiques ni retrets, però conscients que els resultats en educació a Catalunya són dolents i necessiten millorar amb urgència. Un total de 36 entitats de la societat civil, entre les quals hi ha organitzacions empresarials, sindicals, culturals i mitjans de comunicació, demanen a través d'un manifest que es presentarà demà a la seu d'ESADE, a Barcelona, la responsabilitat de tothom per redreçar un sistema educació que el text admet que no garanteix la qualitat i «no és satisfactori».


+ L'expresident del Parlament i un dels impulsors del manifest, Joan Rigol –en primer terme–, al costat del director general d'ESADE, ahir en la presentació del text. Foto: QUIM PUIG

Amb l'objectiu de convertir-se en un moviment educatiu, un total de 36 entitats de la societat civil, entre les quals hi ha el diari El Punt, presentaran demà, en un acte al qual assistiran el president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller d'Educació, Ernest Maragall, un manifest que fa una crida a superar «al més aviat possible» un mal moment de l'educació i a assumir la «coresponsabilitat» dels firmants per «superar una situació que, tot i partir d'una bona base, no és satisfactòria i que cal millorar». Per això, les entitats del manifest es comprometen a impulsar mesures concretes en els seus àmbits per «difondre la consciència del paper decisiu de l'educació» i fer de l'educació un tema nuclear.



MANIFEST EN POSITIU


El manifest es presenta com una iniciativa en positiu, que defuig la dialèctica que sovint envolta el món educatiu i evita les crítiques a mestres, famílies i administració pública. «No volem entrar en una crítica que no ens pertoca; el que volem és definir allò que cadascun dels nostres àmbits pot i hauria de fer, i ens volem comprometre a fer-ho». En l'acte de demà, al qual també han estat convidats tots els presidents dels grups parlamentaris al Parlament, està previst que cadascun dels àmbits doni suport al manifest i que es llegeixin els seus compromisos. Salvador Alemany, del món de l'empresa, exposarà la voluntat de les organitzacions empresarials d'aprovar mesures que afavoreixin la conciliació de la vida laboral i la familiar. La directora de TV3, Mònica Terribas, llegirà els compromisos que assumeixen els mitjans de comunicació, mentre que la filòsofa i exsenadora Victòria Camps intervindrà com a portaveu dels intel·lectuals adherits. Els alcaldes Manel Bustos i Salvador Esteve representaran l'àmbit municipal, mentre que Isidre Esteve parlarà en nom dels esportistes, el director del MNAC, Narcís Serra, ho farà en nom de les entitats culturals, i el cirurgià Moisès Broggi, en representació dels col·legis professionals.

El manifest reclama que valors de vegades oblidats com els de qualitat, exigència, equitat, rigor i esforç formin part indestriable del procés educatiu dels alumnes, alhora que assenyala que en aquests moments: «No tenim la qualitat formativa que els nostres reptes de futur ens demanen.» Segons va explicar ahir Joan Rigol, expresident del Parlament i un dels impulsors de la iniciativa, juntament amb ESADE-URL: «Sense un bon nivell educatiu, Catalunya no té ni futur material ni espiritual; l'educació no és només un problema de les famílies i de l'escola.»



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Els estudiants de la UdG ocuparan Educació

>La societat civil reclama un compromís per millorar l'educació

>La societat civil reclama un compromís per millorar l'ensenyament

>La societat civil reclama un compromís per millorar l'ensenyament

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.