| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 19 d'abril de 2024


dilluns, 1 de desembre de 2008
>

Més d'un miler de persones reclamen la integració de l'escola pública i la concertada

Prop de 10.000 persones signen el manifest que exigeix que la LEC garanteixi la qualitat i la laïcitat dels estudis obligatoris

G. ARIÑO. Barcelona
Centenars de persones es van manifestar ahir davant del Parlament a favor d'un canvi en el text de la llei d'educació de Catalunya (LEC). En l'acte, organitzat per entitats de pares, estudiants i professors, es va demanar al conseller Maragall que l'educació s'entengui com a servei public i que això quedi palès amb l'eliminació de les diferències entre la xarxa pública i la concertada, totes dues finançades pel govern. En un acte festiu, la nedadora Andrea Fuentes va ser l'encarregada de llegir el manifest, signat per 10.000 persones, en el qual conceptes com laïcitat o gratuïtat van tenir un paper destacat. La presència de membres d'ERC i ICV-EUiA –socis de govern del PSC– va donar encara més força a la reivindicació, una més en contra de la LEC.


+ Andrea Fuentes llegeix el manifest, durant la concentració d'ahir al Parlament. Foto: ANDREU PUIG

L'allunyament de les línies acordades en el Pacte Nacional per l'Educació (PNE). Aquest era l'argument més repetit ahir en la concentració que va aplegar més d'un miler de persones davant del Parlament, on la llei ha de superar l'aprovació definitiva.

D'entre aquests aspectes que, segons els manifestants, la LEC ha deixat de banda, l'equitat i la igualtat entre l'escola pública i la concertada és un dels irrenunciables. Per això, van demanar al conseller Maragall que la nova llei garanteixi les mateixes possibilitats d'accés i de qualitat de l'ensenyament i una equiparació pel que fa a les condicions laborals dels mestres d'ambdues xarxes. «Necessitem una llei que garanteixi un servei públic educatiu únic, no dualitzat ni segmentat», va afirmar ahir el secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Coscubiela, que va expressar la seva esperança que el Parlament «escolti allò que el conseller Maragall no ha sabut escoltar». De fet, un dels cartells que més es va veure en la concentració d'ahir anava en aquest mateix sentit i caricaturitzava el conseller d'Educació amb dos taps a les orelles. «Sí, volem acords i no volem imposicions» i «Volem que se'ns escolti» eren uns altres missatges gràfics que reforçaven aquesta idea. De la seva banda, el secretari general d'UGT, Josep Maria Àlvarez, va indicar que la llei és «substancialment millorable» i va fer especial esment en el compromís del PNE d'arribar al 6% d'inversió del PIB. «Si aquesta llei no compta amb la complicitat del professorat està morta», va assegurar Àlvarez. A més dels dos sindicats, l'acte estava convocat per les federacions d'associacions de pares Fapaes i Fapac, per l'associació d'estudiants AJEC i pels professors de la FMPR. Les sis entitats han presentat esmenes a la LEC, que pròximament han de ser avaluades. A més, fins a 10.000 persones han signat el manifest que ahir va llegir la nedadora, Andrea Fuentes, i que reclama, entre altres coses, la gratuïtat i la laïcitat dels estudis obligatoris. La concentració, molt festiva, va acabar sense cap incident.



PERE FARRIOL ANDREU ESPÍNOLA
president de la fapaes secretari general d'ajec
«Volem que la llei inclogui la participació democràtica dels pares i les mares en totes les facetes de programació, participació i avaluació del sistema educatiu»

«El govern ha d'assumir el compromís que va adquirir amb el PNE i apostar per una educació laica, pública i de qualitat. No volem que desaparegui el decret de drets i deures dels estudiants»


 NOTÍCIES RELACIONADES

>«Som aquí per defensar l'acord de l'Entesa»

>Més d'un miler de persones reclamen canvis en el projecte de llei d'educació

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.