| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 20 de maig de 2024


dimarts, 25 de novembre de 2008
>

La venda de pa aguanta la crisi però la de pastisseria i brioixeria baixa al voltant d'un 5 per cent

El Gremi de Flequers de les comarques gironines fa un estudi del sector

MÒNICA CABRUJA. Girona
La venda de pa a les fleques de les comarques gironines aguanta bé la crisi i no s'hi ha notat cap canvi significatiu a causa de la situació econòmica. La resta de productes que es venen a les fleques, però, sí que se'n ressenten i es calcula que hi ha hagut una disminució del volum de compres al voltant del 5%. Aquestes dades les va facilitar ahir a aquest diari el president del Gremi de Flequers de les comarques gironines, Robert Figueras. El gremi, que reuneix 150 associats, fa un estudi del sector.


+ Un home comprant una barra de pa en una fleca de Girona. Foto: M.C.

La venda de pa s'ha mantingut estable a les fleques gironines els últims mesos i en alguns establiments consultats afirmen que fins i tot ha pujat. El president del Gremi de Flequers, Robert Figueras, va explicar que en el conjunt dels establiments agremiats han notat una baixada aproximadament del 5% en la venda d'altres productes, com són la pastisseria o brioixeria, mentre que la compra de pa es manté força estable. «Abans de la crisi sí que havíem notat una baixada de consum de pa en els últims anys, però ara això no passa», va indicar.

El gremi va començar al juny un estudi, que es preveu que estigui acabat abans de final d'any, sobre les fleques. «Nosaltres apostem pel pa artesà, tot i que hem de conviure amb l'industrial, que es ven en molts punts que no són fleques. El que volem és que la gent els diferenciï i portar a terme activitats per fomentar el consum de pa artesà. Amb l'estudi volem saber en quina situació estem i cap a on ha de caminar la fleca artesana», va avançar Figueras.

En relació amb el nombre de fleques que hi ha a les comarques gironines, Figueras va assegurar que desconeix quantes n'hi ha ni sap si hi ha hagut tancaments arran de la crisi. «El que sí que sabem és que a vegades hi ha tancaments no perquè una fleca no sigui rendible, sinó perquè és una feina que demana molta força de voluntat i hi ha problemes per trobar personal que vulgui treballar de nit», va explicar. En relació amb l'horari nocturn, va destacar que «es comencen a aplicar fórmules de fermentació controlada», que facilitarien els horaris de treball.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Els catalans es van gastar un 2% menys l'octubre per comprar un cotxe

>Bosses reutilitzables

>Aconda Paper de Flaçà pretén salvar l'empresa especialitzant-se en el paper d'impressió digital i ignífug

>«Quedar-se al carrer era com morir-se»

>«Trobar feina és molt difícil»

>«No vull ser una perdedora»

>La situació econòmica augmenta un 10% la demanda a La Sopa i n'agreuja la saturació

>La crisi fa vendre menys pastisseria

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.