La venda de pa s'ha mantingut estable a les fleques gironines els últims mesos i en alguns establiments consultats afirmen que fins i tot ha pujat. El president del Gremi de Flequers, Robert Figueras, va explicar que en el conjunt dels establiments agremiats han notat una baixada aproximadament del 5% en la venda d'altres productes, com són la pastisseria o brioixeria, mentre que la compra de pa es manté força estable. «Abans de la crisi sí que havíem notat una baixada de consum de pa en els últims anys, però ara això no passa», va indicar.
El gremi va començar al juny un estudi, que es preveu que estigui acabat abans de final d'any, sobre les fleques. «Nosaltres apostem pel pa artesà, tot i que hem de conviure amb l'industrial, que es ven en molts punts que no són fleques. El que volem és que la gent els diferenciï i portar a terme activitats per fomentar el consum de pa artesà. Amb l'estudi volem saber en quina situació estem i cap a on ha de caminar la fleca artesana», va avançar Figueras.
En relació amb el nombre de fleques que hi ha a les comarques gironines, Figueras va assegurar que desconeix quantes n'hi ha ni sap si hi ha hagut tancaments arran de la crisi. «El que sí que sabem és que a vegades hi ha tancaments no perquè una fleca no sigui rendible, sinó perquè és una feina que demana molta força de voluntat i hi ha problemes per trobar personal que vulgui treballar de nit», va explicar. En relació amb l'horari nocturn, va destacar que «es comencen a aplicar fórmules de fermentació controlada», que facilitarien els horaris de treball.