| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 23 d'abril de 2024


dilluns, 24 de novembre de 2008
>

Converteixen una antiga casa de pagès de Sant Ferriol en un hotel de quatre estrelles

El Güell, amb 32 habitacions, es proposa atraure clientela del nord d'Europa

RAMON ESTÉBAN. Sant Ferriol
L'antiga masia de can Güell, al terme de Sant Ferriol (Garrotxa), ha estat transformada en un hotel de quatre estrelles, amb 32 habitacions, que obrirà les portes d'aquí a pocs dies. Com que està situat en plena naturalesa, la seva oferta es basa en la tranquil·litat. «Un món de sensacions» és el lema del nou establiment, que ha estat una iniciativa de la família Ventura de Besalú, els propietaris de la popular fonda Siqués i l'hotel Tallaferro. Al Güell hi han invertit més de sis milions d'euros.


+ Exterior del complex, amb l'antiga cabana a l'esquerra i, al fons, la casa principal. A baix, una de les habitacions de l'edifici gran. Foto: R. E.

Les instal·lacions estan repartides en tres edificis: la casa gran, les antigues masoveries i l'antiga cabanya. Sumant-hi els espais exteriors, l'hotel ocupa unes 9 hectàrees de les 22 que fa tota la finca, situada al nord de Besalú, entre el riu Fluvià i l'autovia. La pedra i la fusta, abundants en tot el complex, són el principal argument de la personalitat de l'hotel des del punt de vista estètic i són la prova que –segons afirmen els promotors– s'ha procurat preservar l'essència rural de la masia. En la decoració interior, a la fusta i la pedra s'hi afegeixen el blanc i el negre com a elements identitaris. En contrast amb l'estètica tradicional, la tecnologia més avançada és present arreu.

A la casa principal hi ha la recepció, sales de reunions, 22 habitacions (totes de mides diferents), un bar i una zona d'aigües («no ens agrada dir-ne spa», confessa Carme Ventura, propietària de l'hotel junt amb la seva germana Rosa i el seu germà Francesc). Una terrassa i una piscina completen els serveis a tocar de l'antiga casa dels amos.

A l'antiga cabana, separat de la casa principal per l'era, hi ha l'edifici destinat a restaurant i banquets. Mentre que de la masia s'ha pogut conservat la major part de l'estructura, en aquest cas només es guarda l'arcada exterior, de dimensions impressionants. No obstant això, la resta de l'edifici s'ha aixecat de nou, si bé amb materials provinents de la casa mateix. A la planta baixa hi ha el restaurant (per a 70 comensals) i la cuina i, a dalt, un gran menjador amb capacitat d'unes 250 persones i una terrassa. Finalment, al tercer edifici (l'antiga casa dels masovers), s'hi han condicionat deu habitacions més.



TURISME ESPORTIU


Els preus d'una habitació doble per a una nit oscil·len entre els 100 i els 500 euros. El client objectiu –expliquen els hotelers– és el familiar i de negocis provinent de Catalunya i l'Estat espanyol, així com l'anomenat esportiu del nord d'Europa: grups que busquen latituds càlides on practicar l'esport que el clima del seu país no els permet d'exercitar. A la finca hi ha un camp de futbol de gespa natural i de mides reglamentàries, un circuit de fúting i una pista poliesportiva.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>La natura, el gran argument

>Converteixen una antiga casa de pagès de Sant Ferriol en hotel de quatre estrelles

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.