| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 d'abril de 2024


dimarts, 18 de novembre de 2008
>

Maresme. Mataró es ven part de la capacitat contractada de brossa que pot incinerar

Sant Cebrià, Sant Iscle, Dosrius i Premià de Dalt paguen 414.000 euros per poder fer-ne ús

LL. MARTÍNEZ LL. ARCAL. Mataró
Mataró fa tan bé la recollida selectiva de les diferents fraccions que ha reduït un 20% la quantitat de tones de residus que s'envien a la incineradora. De les 55.000 tones que pot cremar anualment, n'ha gastat 43.000. L'Ajuntament ha decidit vendre aquestes 12.000 tones que no ha fet servir a Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Dosrius i Premià de Dalt per 414.000 euros, perquè aquests municipis ja han excedit la seva capacitat de tractament. El primer tinent d'alcalde de Mataró, Ramon Bassas (PSC), va explicar ahir que els nous ingressos es destinaran a finançar el servei de recollida de la brossa de la ciutat.


+ Una imatge de la brossa que es porta a cremar al Centre de Valorització de Residus del Maresme. / Foto: EL PUNT

L'acord que l'Ajuntament de Mataró, amb el vistiplau del Consorci per al Tractament dels Residus Sòlids Urbans del Maresme, ha tancat amb aquests quatre municipis maresmencs beneficia, segons Ramon Bassas, tothom. Els pobles pagaran a la capital 59 euros per tona de residus que enviïn a la planta, una quantitat inferior al preu que s'ha d'abonar en concepte de penalització si excedeixen la pròpia capacitat d'ús, i que és de 78,11 euros. Per la seva banda, Mataró farà servir els 414.000 euros que rebrà per finançar part del servei de recollida de la brossa.

La junta de govern local va aprovar ahir els convenis de col·laboració, que tindran una vigència d'un any. El primer tinent d'alcalde va assegurar que la reducció de la quantitat de tones de residus que s'envien a cremar es deu a la millora de la recollida selectiva de les escombraries tant en la domèstica com en la comercial. Així, el 2004 Mataró va portar a tractar al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme 52.624 tones de rebuig, mentre que al 2007 n'hi va portar poc més de 42.000. En aquest sentit, segons Bassas, l'any passat, el 36% dels residus que es van generar a la ciutat es van recollir de manera diferenciada per al seu tractament.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Arenys ajorna la recollida selectiva per a l'estiu

>Mataró es ven l'excedent assignat de la brossa que porta a incinerar

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.