| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 29 de març de 2024


divendres, 14 de novembre de 2008
>

La vaga contra la LEC perd suport

A les comarques tarragonines és on l'aturada va tenir més seguiment, un 25% segons Educació i un 50% segons els convocants

EL PUNT. Tarragona
La jornada de vaga d'ahir a les escoles i instituts públics en contra de la llei catalana d'educació va tenir un seguiment desigual depenent dels centres i de les poblacions, però es miri com es miri no va aconseguir les xifres espectaculars de la convocatòria del febrer. No tots els sindicats hi van donar suport, i, tot i manifestar la seva oposició a la LEC, alguns van optar per no sortir al carrer i aconseguir modificacions de la llei a través de les esmenes que volen incorporar en el procés parlamentari. Segons dades d'Educació, el 26% del professorat de la demarcació va secundar l'aturada, el doble segons el sindicat USTEC-STEs. I pel que fa a la mobilització que es va fer pels carrers de Tarragona, un altre ball de xifres: un miler segons els Mossos i uns 4.000 segons el sindicat.






+ A la manifestació que es va fer a Tarragona hi van assistir entre 1.000 i 4.000 persones, depenent de les fonts. Foto: J.F.

L'ambient que es respirava ahir a la una del migdia a la Rambla de Tarragona distava força del que es va viure ara fa nou mesos, en una jornada unitària que va portar milers de docents al carrer. El seguiment d'ahir va ser més baix, tot i que va convèncer els convocants (USTEC-STEs, ASPEPC-SPS, CSI-CSIF i ANPE), que ahir estaven segurs que havien tornat a mostrar la força dels professionals de l'ensenyament en contra de la LEC. Les dades que ahir a la tarda va fer públiques el Departament d'Educació xifraven en un 25,53% i un 26,56% el seguiment de l'aturada de mestres i professors al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, mentre que el portaveu a Tarragona del sindicat convocant, Josep Maria Cartanyà, assegurava que la lectura de les dades que feia el departament no era correcta i apuntava que el seguiment havia estat de prop de la meitat del professorat; «això sí, ha estat desigual i ha tingut més incidència en algunes poblacions i, sobretot, a secundària». Ni la UGT ni CCOO, ni tampoc la Fapac, no hi van donar suport, tot i estar en contra de la LEC. El distanciament entre els sindicats es demostrarà ara, a l'hora de negociar amb els parlamentaris per introduir esmenes a la llei.

Els manifestants, un miler segons els Mossos d'Esquadra i uns 4.000 segons els convocants, van cridar contra la «privatització», que és cap on va, diuen, el sector de l'ensenyament públic, i llençaven consignes en contra del conseller d'Educació, Ernest Maragall, l'artífex de la llei.

Igual que a Tarragona, a la una del migdia un centenar de mestres, professors i alumnes de les Terres de l'Ebre es van concentrar davant els serveis territorials d'Educació a l'Ebre per manifestar el rebuig a la LEC. Els manifestants portaven xiulets i anaven amb pancartes en què es llegia: «No volem aquesta llei. Maragall entra a les aules»; «Per una educació pública i de qualitat», o «No som el problema. Som la solució». La concentració va acabar amb la lectura de manifestos de docents i estudiants. «Estem satisfets de la resposta del territori», va manifestar Toni Curto, de l'USTEC-STEs, ja que les comarques tarragonines és el lloc de Catalunya on més seguiment va tenir l'aturada.

(Informació elaborada per M. Cartañà, R. Royo, O. Brau i Joan Marc Salvat).





IES MARTÍ FRANQUÈS (Tarragona) - Gairebé totes les classes paralitzades. Un 80% d'alumnes i un 30% de professors van secundar la vaga.

CEIP SERRALLO
(Tarragona) - Es van fer xerrades informatives sobre la LEC als pares. Prop del 70% del professorat i el 85% de l'alumnat van fer vaga.

CEIP PAX (Tarragona) - Seguiment baix. Un 30% del professorat i un 20% dels alumnes no van anar a classe.

CEIP POMPEU FABRA (Reus) - Serveis mínims: tres professors, un cap d'estudis i un conserge. El 90% dels professors i el 100% dels alumnes van seguir la vaga contra la LEC.

IES JOAN AMIGÓ (l'Espluga de Francolí) - Seguiment reduït de la vaga. La van secundar al voltant del 30% dels professors i alumnes.

CEIP CUNIT - L'aturada va tenir un seguiment moderat. Un 35% del professorat i un 25% dels estudiants la van seguir.

CEIP CAMPCLAR (Tarragona) - La vaga es va seguir de manera majoritària. Un 75% dels professors i un 85% dels alumnes no van assistir al centre.

IES GABRIEL FERRATER (Reus) - Un 60% dels alumnes i un 40% de professors van donar suport a l'aturada.

CEIP EL TEMPLE (Tortosa) - No van seguir la vaga. No estan d'acord amb la LEC però creuen que la vaga no és la solució.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>«Ara és el moment de fer aportacions»

>«S'haurien de buscar altres vies»

>«Es privatitzarà el sistema educatiu»

>«Venim a donar suport als mestres»

>El conseller d'Educació ofereix diàleg

>«Hi haurà més mobilitzacions»

>Les claus de la LEC

>Seguiment desigual de la vaga contra la LEC.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.