| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 6 de maig de 2024


divendres, 14 de novembre de 2008
>

L'altra rebel·lió de les masses



XAVIER CASTILLÓN.

«L'home no té naturalesa, només té història.» Són paraules d'Ortega y Gasset que, fora de context, per exemple a les barraques de la Copa, t'agafen desprevingut i les reserves per a una meditació posterior, perquè certament la primera nit de Fires no sembla el moment més oportú per pensar en la rebel·lió de les masses. O sí. A Ortega el reivindiquen en un cartellet els estudiants d'història de la UdG a la seva barraca, situada entre la de Lluita Internacionalista («Núria lliure», «Franky, et volem a casa») i la del Partit Obrer Revolucionari, molt a prop de l'escenari, on el cantant d'Eina reclama la revolució i la lluita de classes, vestit com els seus companys de grup amb un peculiar camuflatge. En el seu primer llibre disc, el grup abans conegut com a Inadaptats fa una relectura marxista d'un mil·lenari llibre xinès d'estratègia (L'art de la guerra) i en directe els contundents Eina proposen al públic la seva pròpia estratègia revolucionària: primer es tracta de creure realment que les coses es poden canviar i, a continuació, de començar a canviar-les des de les bases: les assemblees, els ateneus... Més proclames impreses: «Fora homòfobs/es de les Fires», «Fora feixistes de les Fires», «Per fires, el català va amb tu», «Utilitza la llengua» (cartell amb doble sentit eroticolingüístic)... Aliment per a l'esperit i la consciència que s'alterna amb anuncis de dònuts a 1 euro, pomada autèntica i biquinis de Nocilla. A la barraca de la UE La Salle s'anuncien «patates de l'infern». Curiosa denominació d'origen.

Al final del tot, una mica amagats, hi ha els Maulets, que recorden el seu vintè aniversari amb una gran pancarta. I, quan acabes de donar la volta a l'esplanada, t'hi trobes els vells amics de Som.Nit, que continuen informant sobre els riscos de les drogues i el sexe sense protecció, repartint preservatius i convidant a xocolata... amb llet. Les masses i la Copa, però, tenen les seves pròpies lleis inescrutables. Avui hi cantarà Beatriz Luengo –i el nostre Miquel Abras–, la d'Un paso adelante, que no és cap consigna revolucionària. Que consti.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Xavier Castillón rep el premi Bonmatí per la crònica d'una «ciutat viva i multicolor»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.