Un grup de nens i nenes de P4 del CEIP Pla de Girona, acompanyats dels seus pares, van fer ahir un berenar saludable per al cor. L'activitat, que s'inclou dintre de la Setmana del Cor organitzada per l'Associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties del Cor (Gicor), forma part del treball en l'alimentació saludable que fa el centre escolar amb els alumnes entre els cursos de P3 i 6è. El centre imparteix el curs dintre les assignatures de plàstica i medi natural. Els alumnes estudien les fruites, les verdures, els lactis i el peix, i a la vegada aprenen a adquirir bons hàbits en el menjar i a sensibilitzar-se que una bona alimentació contribueix a prevenir les malalties del cor.
Algunes d'aquestes actuacions es tradueixen a incorporar fruita per esmorzar un cop a la setmana. En aquest curs d'alimentació hi participen més de dos-cents alumnes, que tenen el suport d'un mestre de Bèlgica en pràctiques, que els ajuda a treballar l'alimentació en la llengua anglesa.
Abans del berenar, la presidenta de Gicor, Margarita Gou, va explicar als nens i nenes, i als pares que els acompanyaven, la necessitat de menjar aliments saludables i adquirir bons hàbits per evitar les malalties del cor, que va dir que són la primera causa de mort a Catalunya i al món. Va remarcar la necessitat de sensibilització en els bons hàbits alimentaris per lluitar contra l'obesitat infantil, que és d'un 15%, i en la pràctica de l'exercici físic.
Per als pares s'ha programat una xerrada per demà, a càrrec del cardiòleg de l'hospital Josep Trueta Jaume Aboal.