| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 d'abril de 2024


dilluns, 10 de novembre de 2008
>

On els diners estan prohibits

Mieres celebra la Fira de l'Intercanvi, un dels mercats de troc més concorreguts de Catalunya

ÒSCAR PINILLA. Mieres

 Foto: Ò.P.

+ Milers de persones van visitar ahir la Fira de l'Intercanvi, a Mieres. Foto: Ò.P.

Contes del Teo, còmics de Bola de Drac, cassets de Barri Sèsam o jocs d'ordinador d'Amstrad o de la consola Atari 2600 de finals dels anys vuitanta. Passejar per Mieres va ser ahir realment un retorn al passat. En aquest municipi de la Garrotxa, ahir i per vint-i-tresè any consecutiu, s'hi va celebrar la Fira de l'Intercanvi, una de les trobades de troc més concorregudes de les que es fan a Catalunya. Intercanviar i compartir béns i serveis són les dues principals activitats que es fan durant el segon diumen- ge de novembre. Nascu- da el 9 de novembre de l'any 1986, la fira s'ha consolidat com un esdeveniment que ha aconseguit demostrar que viure només amb el troc també és possible.

Aquests records d'infantesa materialitzats en còmics, vídeos en format VHS, jocs o ninots de peluix van arribar a les centenars de paradetes que, de forma voluntària, espontània i sense ànim de lucre monetari, hi havia pels carrers de Mieres perquè, simplement, a casa, ja no feien servei. Així, contra la cultura de l'un sol ús, proliferen iniciatives com la de Mieres que incentiven l'intercanvi, fan realitat un comerç sense diners i recuperen així una forma oblidada d'economia amb molts avantatges ambientals, econòmics i socials. Vinils de Lou Reed, tubs d'escapament, maniquís, quadres que veneren mares de Déu i productes de les olimpíades de Barcelona 92, s'intercanviaven, segons l'habilitat negociadora, per làmpades de llautó, carbasses o joguines que feien les delícies dels més menuts.



SOPA DE PEDRES
En el marc de la fira, tots els participants també eren convidats a participar en l'elaboració i posterior degustació de la tradicional sopa de pedres, feta amb els ingredients que van portar ells mateixos. La recepta no té secrets: ossos de vedella o porc, careta, peus de porc, pollastre, botifarra, cansalada, cigrons, mongetes, api, porros, pastanaga, nap, col, xirivia, pasta per sopa i arròs. El segon plat i el beure, els participants els van portar de casa, o si no, ho van intercanviar al llarg del matí.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.