| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 19 de març de 2024


dissabte, 25 d'octubre de 2008
>

CCOO i la UGT no secundaran la vaga de mestres contra la LEC convocada pel 13-N

Els sindicats USTEC-STEs, ASPEPC i CGT es queden sols en la segona aturada contra la reforma educativa

MARCEL BARRERA. Barcelona
La vaga de mestres a les escoles i els instituts públics convocada pel 13 de novembre contra el projecte de la llei d'educació de Catalunya (LEC) no serà unitària. CCOO i Fete-UGT van anunciar ahir la decisió de no participar finalment en l'aturada, convocada pel sindicat majoritari de mestres, la USTEC-STEs, després de saber els resultats d'una consulta que han respost 5.058 docents i en què una majoria molt ajustada es mostrava contrària a la protesta. Els dos sindicats, que sí que van secundar la vaga del 14 de febrer, es van comprometre a impulsar una manifestació amb la participació dels firmants del Pacte Nacional per a l'Educació.


+ La imatge dels líders sindicals units contra la LEC del 14 de febrer passat no es repetirà el pròxim 13 de novembre. Foto: QUIM PUIG

La segona vaga de mestres i professors convocada en només vuit mesos contra el projecte de reforma educativa serà diferent almenys en un aspecte que molt probablement restarà força a la mobilització. CCOO i Fete-UGT, que sí que van secundar la vaga del 14 de febrer contra el document de bases de la LEC, no hi seran el 13-N perquè, tot i rebutjar molts aspectes de la reforma, la resposta a la consulta sobre la conveniència d'anar a la vaga ha estat «força equilibrada», segons va dir ahir Roser Font, de Fete-UGT. Concretament, de les 5.085 respostes rebudes, un 47% (2.388) van ser contra l'adhesió a la vaga i un 45% (2.283) van ser a favor de secundar-la. La resta, un 8%, eren abstencions o vots nuls.



PROMOURE UNA PROTESTA


En canvi, en la resposta a favor de fer «actes conjunts amb tota la comunitat», la resposta afirmativa ha estat del 86%. «Les dades ens indiquen que hem d'anar a una mobilització que impliqui tothom i ens comprometem a promoure una mobilització social amb els signants del Pacte Nacional per a l'Educació», va dir ahir Montserrat Ros, de CCOO, durant la presentació de les dades. Tant CCOO com la UGT volen que en la manifestació que volen tirar endavant i que ja es va intentar fer sense èxit després de la vaga del 14 de febrer s'hi inclogui els pares i no únicament els mestres. «La llei d'educació no és un tema exclusivament de professionals», va afirmar Ros, que també va donar per acabada la interlocució amb el Departament d'Educació sobre aspectes de la LEC i va dir que «totes les iniciatives es dirigiran a partir d'ara als grups polítics del Parlament».



USTEC-STES HO LAMENTA


Poc després de l'anunci, la portaveu d'USTEC-STEs, Rosa Cañadell, va qualificar de «lamentable» la decisió dels dos sindicats alhora que va descartar fer marxa enrere en la vaga, tal com els van demanar CCOO i Fete-UGT. Els Moviments de Renovació Pedagògica (MRP) van destacar en un comunicat les «oportunitats» que brinda l'elaboració d'una llei en un moment de «pessimisme».



RENOVACIÓ


Tant CCOO com Fete-UGT han anat renovant amb silenci bona part de les seves cúpules de la sectorial d'educació des de la vaga del 14 de febrer; una protesta que va agafar per sorpresa el Departament d'Educació. En aquella ocasió, les dues entitats van anar a la vaga per exigir la retirada d'un document de bases que creien que obria la porta a la privatització de les escoles.

La vaga tindrà el suport d'USTEC-STEs, el sindicat de secundària ASPEPC-Sps, la CGT, el Sindicat d'Estudiants i la Coordinadora d'Assemblees de Facultat. Cap dels firmants del Pacte Nacional per a l'Educació secundarà l'aturada.



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.