| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 16 d'abril de 2024


dissabte, 18 d'octubre de 2008
>

Els veïns de Vilafranca afectats pel TAV exigeixen solucions immediates

L'alcalde no descarta mobilitzacions per requerir a Adif que posi fi a les vibracions i els sorolls

MÍRIAM DE LAMO. Vilafranca del Penedès
Indignats i impotents per haver de suportar diàriament sorolls i vibracions a casa seva, uns 200 veïns afectats per la línia del tren d'alta velocitat (TAV) al pas per Vilafranca van estirar les orelles a l'Ajuntament del municipi en una audiència pública al Teatre Cal Bolet, dijous al vespre. La falta d'un seguiment acurat de les obres va ser un dels retrets repetits pels veïns, que van demanar a l'administració local solucions concretes i ràpides que evitin les constants molèsties que pateixen. El govern va destacar l'elaboració d'una proposta pròpia contra el soroll del tren com una de les eines per aconseguir posar fi al problema.


+ Un dels afectats intervé en l'audiència pública de dijous, celebrada a Cal Bolet. Foto: M.L.

Els portaveus dels veïns van deixar palesa la situació d'inseguretat i incertesa que viuen diàriament. Els afectats viuen al carrer Bisbe Estalella, l'avinguda Barcelona, el carrer Papiol, la plaça Vilanova, els carrers Comerç, Sarriera i l'Alguer, i el passeig Rafael Soler. «Molts ciutadans hem patit en un moment o altre crisis d'ansietat perquè cap responsable ens assegura el futur de les nostres estructures habitades», va assegurar Anna Doblas, una de les representants dels veïns que va intervenir en l'audiència pública.



PERITATGE
Entre altres demandes, els afectats van sol·licitar que es faci un peritatge a les estructures per saber si han quedat afectades, així com que l'Ajuntament es faci càrrec «de reparar, en el present i en el futur, els danys ocasionats» a l'estructura dels habitatges.

Els veïns també demanen la instal·lació de radars de velocitat que controlin que no se sobrepassa la velocitat màxima autoritzada, i que als edificis afectats s'instal·lin equips d'auscultació per controlar les vibracions. Assistir a les reunions entre l'Ajuntament i Adif (l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries, l'ens dependent del Ministeri de Foment encarregat de desenvolupar el TAV) és una altra de les reivindicacions.

«Sol·licitem que s'executin ja els treballs per pal·liar i disminuir les vibracions, així com que Renfe rodalies i l'AVE abaixin la seva velocitat per sota els 200 km/h al seu pas per Vilafranca», va dir Doblas. Josep Martínez, també portaveu veïnal a l'audiència, va criticar «la deixadesa» de zones properes a les vies, on es deixen «matalassos, cadires i tota mena de deixalles». «Volem que es posin les piles, aquest és un carro que hem d'estirar tots, no és qüestió de partits polítics», va dir Martínez. Les dues intervencions veïnals van rebre forts aplaudiments dels assistents, que també van poder intervenir en la sessió.



«BONES PARAULES»
«Fins ara, l'únic que hem aconseguit de vosaltres són bones paraules, i llargues», va retreure un veí. «Estem molt cansats, no dormim. Podem viure deu anys menys, i tot això serà culpa dels que han deixat que el TAV passés per Vilafranca», va afegir el mateix ciutadà. «Les conseqüències les patim nosaltres, avui estan donant explicacions forçades», va recriminar un altre afectat, que també va reclamar «que d'una punyetera vegada se solucionin els problemes». Cap representant d'ADIF no va assistir a l'audiència pública, un fet que van lamentar tant els grups municipals com els mateixos veïns.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Només la CUP dóna l'esquena al govern local

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.