| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 11 de maig de 2025


divendres, 19 de setembre de 2008
>

La producció de sal al delta de l'Ebre es redueix un 30%

Infosa tanca la campanya de recol·lecció amb un volum de 65.000 tones

LURDES MORESO. La Ràpita
La producció de sal a les salines de la Trinitat de la Punta de la Banya, que explota l'empresa Infosa, s'ha reduït aquesta campanya un 30%. S'han recol·lectat 65.000 tones de sal comuna, un volum inferior al de les darreres tres temporades, en què Infosa va superar les 90.000 tones. De fet, fins a la primavera la previsió de producció era bona, però les pluges intenses d'aquells moments van perjudicar la collita. Infosa continua apostant per la flor de sal, que ara vol exportar al Japó.


+ L'elaboració de la flor de sal és artesanal. Foto: JUDIT FERNÀNDEZ

«El mes de maig és crític per a la producció de sal, perquè si plou es redueix de manera important la collita, i precisament això és el que va passar aquesta primavera», assenyala el gerent d'Infosa, Joan Sucarrats. Així, tot i que la previsió inicial era que les salines de la Punta de la Banya obtinguessen una producció similar a la de les darreres tres campanyes, en què es van superar les 90.000 tones, al final només s'han aconseguit 65.000 tones de sal comuna. Una sal que es destina principalment al mercat industrial, per tractaments d'aigües, indústria química o conserves, però que també arriba al sector de l'alimentació a través de marques blanques.



MÉS FLOR DE SAL
Amb tot, sí que incrementarà en aquesta campanya la producció de flor de sal, que serà de 15 tones (la recol·lecció acabarà d'aquí a un parell de setmanes). L'empresa que explota les salines de la Trinitat aposta per aquest producte amb valor afegit i durant el darrer any ha duplicat l'extensió de zona dedicada a la flor de sal. «La producció de la flor de sal és molt complexa, i a més de les pluges també ens ha perjudicat el vent», explica Sucarrats. Infosa acaba de llençar al mercat quatre noves varietats de flor de sal, que s'afegeixen a la natural. «Vam contactar amb el xef del Celler de can Roca, Joan Roca i ens va preparar la recepta per fer flor de sal de llimona, pebre, espècies i tòfona», diu el gerent d'Infosa. Una producció que Infosa pretén exportar, pel la qual cosa ha començat a contactar amb distribuïdors japonesos. «Vam participar en el Saló Internacional de l'Alimentació del Japó, on vam poder establir contactes amb distribuïdors interessats en el producte», manifesta Sucarrats. L'empresa també vol vendre la flor de sal als mercats francès i alemany. «El producte té bona acceptació al país, per això hem començat a obrir nous mercats», explica Sucarrats. La flor de sal es comercialitza en envasos de 150 grams i a un preu de 7 euros, amb la marca Deltasal. El seu procés d'elaboració és artesanal i el resultat és una barreja de sals marines: sobretot, clorur de sodi, magnesi i potassi.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.
L'Agència de la Qualitat d'Internet