| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 26 d'abril de 2024


dijous, 18 de setembre de 2008
>

Capital de noves tecnologies

El Masnou serà el marc durant tres dies d'una trobada dels entusiastes de les noves eines de comunicació

el reportatge

LLUÍS ARCAL. El Masnou

Bloc, youtube, podcast. El Masnou serà escenari el 26, 27 i 28 de setembre la primera trobada a la península Ibèrica per als entusiastes i professionals de les noves tecnologies sota el nom de Podcamp Barcelona, que altres anys s'havia fet als Estats Units.

Termes com podcast, bloc o Youtube són cada vegada més freqüents dins del vocabulari de la societat actual, immersa més que mai en el món de les noves tecnologies. Aquest fet ha portat també que moltes persones d'arreu del món s'hagin especialitzat o estiguin interessades en les aplicacions de les eines que proporcionen i que vulguin divulgar i compartir les seves experiències en aquest camp.

Precisament amb aquest objectiu arriba al Masnou la trobada anomenada Podcamp Barcelona. La primera concentració d'aquest tipus es va celebrar al setembre del 2006 a la ciutat nord-americana de Boston, i des de llavors se celebren pertot el món. Es dóna la circumstància que la cita del Masnou, que tindrà lloc els dies 26, 27 i 28 de setembre, serà la primera a tota la península Ibèrica. La cinquantena de participants en les jornades tractaran diverses temàtiques –en xerrades, debats i taules rodones– com la presentació d'una nova web dedicada al patrimoni català, tant en l'aspecte arquitectònic com en l'arqueològic o el museístic, a càrrec d'Albert Sierra; l'explicació de com fer un negoci a través del podcasting, amb Don McAllister, o la presentació del curs de català One Minute Catalan, impulsat per l'emissora escocesa Radio Lingua Network, que cada setmana oferirà una classe de tres minuts de català.

El regidor de Noves Tecnologies de l'Ajuntament del Masnou, Ernest Suñé (PSC), explica que la iniciativa està organitzada per un grup de joves, dels quals un és del Masnou, que van plantejar al consistori masnoví si estaven interessats a acceptar la proposta. «De seguida vam dir que sí, però ara per ara les previsions d'assistència estan obligant a ampliar els espais per poder encabir-hi tots els actes i els assistents», comenta Suñé, que no amaga els temors que «la iniciativa mori d'èxit i, amb vista a futures edicions, viatgi fins a Mataró o Barcelona».

El regidor recalca que la trobada –l'entrada de la qual és gratuïta– està oberta a tothom, «però sobretot a les persones interessades en les aplicacions de les noves tecnologies», i comenta que «en principi cada intervenció durarà 45 minuts». Suñé, però, assegura que en les jornades també hi haurà presència catalana, com la proposta de Daniel Garcia Planas, que parlarà de la Penedesfera com a comunitat de blocaires d'àmbit geogràfic que no correspon a cap unitat administrativa política i els efectes sobre la cohesió del territori i la seva societat des de la xarxa, o les experiències blocaires del sabadellenc instal·lat al Masnou, Alexis Vizcaíno.

Entre altres activitats, i per demostrar que les noves tecnologies afecten totes les esferes, també es muntarà un debat amb els principals partits polítics per parlar de com influeixen aspectes virtuals en les estructures polítiques. Suñé, però, ho té clar: «L'important és seure i posar en comú les experiències i compartir el coneixement adquirit en un camp que encara té molt de futur per davant.»



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.