| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 19 d'abril de 2024


dimarts, 2 de setembre de 2008
>

El Servei de Mosquits alerta que l'insecte ja es pot haver escampat per altres municipis gironins

Afirma que si no es detecta ràpidament la seva eradicació serà molt més difícil

el contrapunt

ORIOL MAS. Girona
El Servei de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter –un dels tres organismes que hi ha a Catalunya i l'únic a Girona d'aquestes característiques– ha alertat que el mosquit tigre pot haver arribat també a d'altres municipis gironins, però que la manca de trampes faci que no es pugui localitzar. El responsable del Servei, Eduard Marquès, ha explicat que l'important és detectar-lo ràpidament, perquè sinó la seva eradicació, un cop ja s'ha escampat, és molt més difícil.


+ Una foto d'arxiu de Montgó, a l'Escala, on s'han trobat larves de mosquit tigre. Foto: R.CARMONA

El Servei cobreix els 14 municipis que formen la Mancomunitat, i que són l'Armentera, Castelló d'Empúries, l'Escala, Pals, Torroella de Montgrí, Roses, Begur, Bellcaire, Sant Pere Pescador, Cruïlles, Palau-sator, Platja d'Aro, Ullà i Vilajuïga. Si bé es dedica a tot tipus de mosquits, enguany ha fet un esforç important per detectar el mosquit tigre, i s'han instal·lat unes 250 trampes en els punts de més risc. Segons Marquès, «el 2008 és l'any clau d'aquest mosquit a Girona», ja que s'havia advertit que era molt probable que arribés aquest estiu. La prevenció consisteix en la col·locació de trampes recreant ambients favorables perquè el mosquit hi dipositi els ous, i així saber si n'hi ha. Per Marquès, els casos de Roses i l'Escala han demostrat la utilitat d'aquest sistema, perquè s'ha pogut comprovar l'abast de la colonització, se n'ha pogut informar els veïns perquè prenguin mesures de prevenció i fumigar espais humits amb vegetació, on se sol amagar.



REUNIÓ AMB MUNICIPIS


Mentrestant, el dia 9 de setembre, Dipsalut –l'organisme de Salut de la Diputació– té prevista una trobada amb els ajuntaments de més risc per firmar el conveni que ha de permetre ampliar aquest sistema de prevenció en més d'una quarantena de municipis. Les mesures inclouen la instal·lació d'un miler de trampes, així com la creació d'equips de vigilància per controlar aquests paranys i actuar si es detecta la presència del mosquit, evitant que s'estengui. La Diputació hi destinarà tres milions en quatre anys i els ajuntaments assumiran la meitat del cost.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Que no sigui massa tard

>El mosquit tigre arriba a la demarcació i se'n troben focus a Lloret, Roses i l'Escala

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.