| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 14 de maig de 2024


dijous, 31 de juliol de 2008
>

Denuncien que s'emporten el material per fer l'estació d'esquí de la vall Fosca

La promotora Martinsa-Fadesa és la responsable d'executar un complex turístic que inclou 879 habitatges

EL PUNT ACN. Barcelona
La formació Alternativa per la Vall Fosca, amb representació a l'Ajuntament de la Torre de Cabdella, ha denunciat que des de fa dies camions de gran tonatge carreguen en tràilers les pilones que havien de servir per instal·lar els remuntadors de les pistes d'esquí de la vall Fosca. La pista d'esquí forma part d'un complex turístic que l'empresa promotora Martinsa-Fadesa, que recentment ha fet fallida, havia de construir a la vall fosca i que inclou 2.400 places hoteleres, 879 habitatges, aparcaments soterrats per 2.200 places i un camp de golf. El complex havia d'estar obert la temporada 2009-2010.


+ Un camió carrega les pilones de la futura estació d'esquí a la vall Fosca. Foto: ACN

«El projecte que suposadament havia de dur la prosperitat a la vall Fosca no ha estat més que un miratge.» El regidor de la formació Alternativa per la Vall Fosca, Sergi Galanó, denunciava ahir la paralització de les obres de l'estació d'esquí a la vall després de comprovar com des de fa dies «hi ha camions que arriben buits i marxen carregats amb el material que havia de servir per instal·lar els remuntadors de la futura estació d'esquí. Es dóna la circumstància que l'empresa encarregada de portar a terme aquest complex turístic, onze anys després que es presentés el projecte, és la promotora Martinsa-Fadesa, que aquest mes de juliol va presentar concurs de creditors (l'antiga suspensió de pagaments). Galanó explica que la vall presenta ara un estat lamentable ja que l'empresa va començar els treballs de construcció amb l'obertura de rases, moviments de terra i pistes obertes. «La muntanya de Filià és un espai protegit que presenta un aspecte de cantera», diu Galanó. «Les obres s'han aturat en el moment de més impacte ambiental», afegeix.

Alternativa per la Vall Fosca va néixer com a oposició al projecte defensat primer per CiU i després pel PSC (actualment al govern de Torre de Cabdella) en considerar que el complex «responia a un model de desenvolupament de futur incert i associat a un turisme de caducitat assegurada», explica Galanó. El regidor, a més a més, considera un error que ara no existeixi cap aval entre l'Ajuntament i l'empresa promotora «per reparar tot el mal que s'ha fet a la muntanya». Aquesta nit hi ha un ple de l'Ajuntament de Torre de Cabdella que servirà per analitzarà la situació. De moment ningú del govern ha fet declaracions.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>A tocar d'Aigüestortes

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.