| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 2 de maig de 2024


dimecres, 23 de juliol de 2008
>

Maresme. El Maresme va rebre, el 2007, 3.815 nous immigrants, col·lectiu que ja representa un 12,2% de la població

L'informe del Consell Comarcal destaca una feminització del fenomen migratori

TERESA MÁRQUEZ. Mataró
La població immigrada al Maresme va continuar, el 2007, la línia creixent i, segons les dades de l'informe estadístic elaborat pel Consell Comarcal, ja se situa en un 12,2% del total d'habitants de la zona. En nombres absoluts, 3.815 persones nouvingudes es van empadronar als trenta municipis de la comarca l'any passat, un 0,7% més que el 2006. Calella, amb un 24,3% d'estrangers, es manté en el primer lloc de la llista de poblacions del Maresme amb un major nombre d'immigrants.


+ El col·lectiu de magribins és encara el més nombrós al Maresme. Foto: QUIM PUIG

El 31 de desembre del 2007 al Maresme hi havia empadronats 51.703 persones immigrants, un 0,7% més que en el mateix període del 2006. Aquesta xifra, obtinguda a través dels padrons municipals i de la secretaria per a la Immigració de la Generalitat, ja representa un 12,2% de la població de la comarca, que arribava llavors a les 423.389 persones. En general, es manté la tendència creixent de nouvinguts; a més, es manté també una notable feminització del fenomen, detectada ja el 2006 i centrada en la gent provinent de l'Amèrica Llatina.

La consellera comarcal delegada de Serveis a les Persones del Consell Comarcal del Maresme, la malgratenca Neus Serra (CiU), confirma aquesta tendència. «L'augment del nombre de dones en proporció al dels homes ens marcarà a l'hora de planificar i aplicar les polítiques d'immigració futures», assenyala. Per Serra, el Maresme segueix pautes molt semblants a les que es donen en l'àmbit metropolità i a la resta de Catalunya. En aquest sentit, la població originària de l'Amèrica Llatina ocupa el primer lloc dels immigrants arribats l'any passat.

«És cert que la dada que crida més l'atenció és l'increment d'un 3,68% respecte al 2006 dels nouvinguts provinents de la Unió Europea, però cal tenir en compte que els ciutadans romanesos i búlgars abans de l'1 de gener del 2007 estaven comptabilitzats com a resta d'Europa», precisa la consellera comarcal. Tot i això, l'informe fet pel Consell Comarcal també constata que aquest col·lectiu ha augmentat molt en el darrer any, «juntament amb els italians que, en part, podria tractar-se d'argentins amb nacionalitat italiana».



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Calella, un model de convivència

>Maresme. Plurinacionalitats

>El 2007 els immigrants empadronats al Maresme van arribar al 12,2% de la població

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.