| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 26 d'abril de 2024


diumenge, 13 de juliol de 2008
>

En temes greus, el diari s'hi ha de mullar

El Punt ha protestat perquè Tele 5 ha signat el «Manifiesto» deixant de publicar un dia la seva programació. No només no n'he rebut cap queixa, sinó felicitacions. El tema ens toca de manera directa i calia denunciar-lo encara que fos de manera testimonial

el defensor del lector

PEP COLLELLDEMONT I OLIVA.

El dilluns, 7 de juliol, en l'apartat de Comunicació d'El Punt, va aparèixer un requadre negre en el lloc de la programació de Tele 5, en el qual es deia textualment: «Avui no publiquem la programació de Tele 5 com a mostra de desacord amb el fet que la cadena hagi signat el Manifiesto por la lengua común, en què es demana que es dicti una llei que imposi la llengua castellana per damunt de la resta de les llengües en tots els territoris de l'Estat espanyol.» Ha fet bé, El Punt, de prendre posició sobre aquest fet? La veritat és que no he rebut cap protesta de cap lector sobre aquesta actitud, i sí, en canvi, moltes felicitacions, començant per membres del consell editorial del diari. Dies enrere es demanava que el diari fes alguna campanya sobre les matrícules dels cotxes, i ni els responsables de la publicació ni jo mateix no ho vèiem clar. I ara, se'ns presenta una altra ocasió en què sí que hi ha hagut un gest concret. Certament, és greu, el tema de les matrícules, però ja vam dir que era una tema d'àmbit estatal. El Manifiesto ens toca la llengua d'una manera directa i clara, i un canal de televisió, per cert molt vist a Catalunya, hi dóna suport. Com a mínim s'havia de fer un toc d'atenció per tal que els nostres lectors s'assabentessin de quin és el pensament de la cadena! Lluitem per tal que la nostra llengua, la catalana, deixi d'ocupar un lloc secundari en el conjunt de la nostra societat, i només demanem igualtat. I ara resulta que es vol fer creure al conjunt de la societat espanyola que aquí el castellà és menystingut i cal fer una llei per donar preferència en tot a la llengua espanyola. Per favor!, si en multitud d'ocasions ens hem de mossegar la llengua –mai tan ben dit– per fer-nos atendre en català i hem d'acabar parlant la llengua de l'imperio si volem que ens facin cas. I, el que és més greu, un mitjà de comunicació no és capaç d'analitzar el problema amb sinceritat i reconèixer un dret tan elemental.

Com a defensor del lector del nostre diari, que és català i en català, no puc fer res més que felicitar El Punt per la seva actitud de denúncia, encara que sigui d'una manera purament testimonial. Aquests dies he rebut una quantitat de correus electrònics que em demanen que faci boicot a la cadena per la seva actitud antidemocràtica. Sembla que els catalans comencem a reaccionar davant d'agressions d'aquesta mena. Ja és prou greu que la majoria de mitjans de comunicació de casa nostra siguin escrits o parlats en llengua espanyola, que, per a més inri, demanen una submissió de la llengua dels nostres pares a la que en diuen lengua común. Deixeu-me dir-ho, sincerament, ja mirava poc el canal 5, i ara l'he tret de la graella. Per a mi, ha deixat d'existir.

Habitatge per a tothom Sílvia Manzana, de Girona, m'escriu un correu electrònic en el qual planteja la greu problemàtica que té plantejada la nostra societat pel que fa a la venda o lloguer de pisos. Fa referència a un article que va aparèixer el 7 de maig sobre la llei del dret a l'habitatge i la seva aplicació, escrit per Joan Company, president del Col·legi d'Administradors de Finques de Girona. Diu la Sílvia: «La meva demanda és en el sentit que El Punt faci un esforç encara més gran per donar veu a tothom i reflectir totes les situacions, no només les fredes estadístiques, ni les teòriques, ni les oficials. La realitat és la que és, i no deixa de ser-ho quan està amagada, disfressada o maquillada.» Sílvia, certament el problema de l'habitatge és greu, sobretot per a la gent jove i la que té escassetat de recursos econòmics. Crec que el diari s'ha preocupat periòdicament del tema, però no n'hi ha mai prou. I demano als responsables d'El Punt que analitzin a fons aquest problema de l'habitatge i que ajudin a solucionar-lo.
Els lectors que es vulguin posar en contacte amb el Defensor del Lector ho poden fer trucant al telèfon 972 186 400, enviant un fax al número 972 186 420, per correu electrònic a l'adreça defensor@elpunt.com, o enviant una carta al carrer Santa Eugènia, 42. 17005 Girona. En les comunicacions escrites hi ha de figurar forçosament el nom, el domicili i el telèfon de l'autor. El Defensor del Lector les contestarà particularment, o bé per mitjà d'un article, quan consideri que tracten de qüestions d'interès general.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.