| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 6 de maig de 2024


dijous, 10 de juliol de 2008
>

Pimec afirma que l'economia gironina està en «caiguda lliure i no sabem on és el fons»

La patronal considera urgent reduir traves de l'administració i dels bancs

ROBERT CARMONA. Girona
La patronal Pimec a Girona es va mostrar ahir «molt preocupada» per la situació de l'economia gironina i la seva pèrdua de pes en els darrers anys. El responsable d'estudis de Pimec, Moisès Bonal, considera que la situació és de «caiguda lliure i el pitjor és que no sabem a quina distància estem del fons». La patronal considera que és urgent apostar pels sectors amb un major potencial i que l'administració i les entitats bancàries posin les mínimes traves possibles per ajudar a sortir de la crisi.

«Girona i Catalunya estan perdent pes econòmic en relació amb l'Estat i és preocupant que ja no estiguem exercint de motor», lamenta la presidenta de Pimec Girona, Mariona de Puig, la qual reclama «eines per canviar aquesta tendència». En aquest sentit, De Puig és partidària de centrar els esforços en àrees estratègiques d'activitat, en les quals estigui garantida la reacció a les mesures que es puguin impulsar. «Demanem especialment una intervenció de les entitats bancàries, de manera que posin els mitjans perquè les empreses no tinguin mancança de recursos econòmics per poder impulsar el seu ascens», exposa De Puig, la qual també reclama a l'administració que sigui menys restrictiva burocràticament. En aquest sentit, la patronal exigeix «facilitats i pocs entrebancs» per tal de garantir la màxima rapidesa possible en la sortida de la crisi.

La presidenta de Pimec apunta que sectors com l'agroalimentari, el turisme, el logístic, el de les energies alternatives, el metal·lúrgic o el de serveis a les persones s'han de considerar estratègics per a la recuperació del potencial econòmic gironí.

A més, fa una crida a les pimes gironines perquè impulsin les exportacions. En aquest sentit, remarca que la major part dels problemes d'impagaments es produeixen en els mercants interiors.

En la presentació de l'Anuari de la Pime Catalana, Bonal va destacar que es fa difícil saber quan la crisi tocarà fons: «Si el petroli es posa a 200 dòlars, hi haurà més inflació, pujaran els interessos i anirem a pitjor, però si s'estabilitza, es poden obrir les expectatives d'un canvi de tendència.»



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Vacances a casa

>Pimec sosté que l'economia gironina està en caiguda lliure

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.