| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 6 de maig de 2024


diumenge, 6 de juliol de 2008
>

Gastronomia a la Costa Brava (I)



gastronomia

FÈLIX LLOVELL.

+ Marc i Elena Gascons, d'Els Tinars. Foto: EL PUNT

Com apuntaven la passada setmana ja són aquí les vacances d'estiu i us oferim unes propostes gastronòmiques per diferents territoris turístics. Després del recorregut per terres del País Valencià, diumenge passat, avui fem els suggeriments d'unes bones taules per assaborir una exquisida gastronomia de la Costa Brava, on podem triar tant la cuina de tipus tradicional com la d'autor. Allí, precisament, s'hi troba el restaurant considerat actualment per a molts com el millor del món: El Bulli, de Ferran Adrià i Juli Soler; però anem a pams, comencem pel sud i anem cap al nord de la Costa Brava, acabant les referències diumenge vinent.

A Blanes, la parada obligada és al restaurant El Ventall, a peu de la carretera que porta a Lloret, on podrem degustar uns bons plats mariners, elaborats amb les receptes tradicionals dels pescadors.

Ja a Lloret, i de la mateixa propietat, El Trull, de Pere Colomer, és tota una referència de la cuina de sempre; un establiment situat a la cala Canyelles, que té molts anys d'existència i del qual cal destacar la terrassa, que a les nits d'estiu és tota una delícia. Però si volem un restaurant d'alta cuina d'autor, hem d'anar al fa poc inaugurat Gran Hotel Monterrey, ara de 5 estrelles, que acull el nou Casino de Lloret i el restaurant Freu, sens dubte un dels millors de la zona, amb l'acreditada parella al capdavant formada per Paula Casanoves i Flip Planas. Cuina moderna, d'autor, que cal conèixer.

A Tossa de Mar el restaurant més important és la Cuina de Can Simón, situat davant mateix del recinte murallat; és cuina d'autor i té una estrella a la guia Michelin. Es tracta d'un restaurant familiar, molt agradable. La família té també un altre establiment, que porta per nom El Taller, de cuina més tradicional. I si volem gaudir de la cuina tradicional de tota la vida, sens dubte hem d'anar també al restaurant Castell Vell, situat dins del mateix recinte murallat. Arrossos, suquets, plats tradicionals de pescadors..., la cuina de sempre, ben feta.

A la zona de la Costa Brava centre hem de visitar els restaurants més coneguts, com són Els Tinars, de Llagostera, comandat darrerament pels germans Gascons, Marc i Elena, que desenvolupen una tasca formidable en la restauració moderna, en un lloc exquisidament decorat i agradable. No us perdeu el menú degustació. Les Panolles, a Santa Cristina d'Aro, on Josep Pont ofereix una cuina tradicional impecable, en el marc d'una masia típica catalana i amb un producte de gran qualitat. La Gamba, de Palamós, dels germans Cuadrat, Joan i Josep Maria, tot un referent de la bona cuina de la Costa Brava, que l'any passat van celebrar el 40 anys amb una gran festa; també parada obligada. I no hem d'oblidar restaurants igualment familiars com Can Salvi, Bahia i El Cau del Pescador, a Sant Feliu de Guíxols, amb plats de receptes ganxones tradicionals per sucar-hi pa, recomanats, com tots els anteriors, a la guia de restaurants i hotels de Catalunya Gourmand 2008.



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.