| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 8 de maig de 2024


divendres, 4 de juliol de 2008
>

La seu d'un «experiment polític»

La CMT invertirà 62,5 milions en un edifici al 22@ que esdevé el símbol de descentralització

M.A. LUQUE. Barcelona

+ Sebastián, sense corbata, admira la maqueta de la nova seu de la CMT. / Foto: ORIOL DURAN

El polèmic trasllat de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) a Barcelona va fer ahir un pas decisiu amb la presentació de la seva nova seu, que estarà situada al districte 22@. Encara amb un regust amarg, el president de la CMT, Reinaldo Rodríguez, va qualificar aquest procés de descentralització d'«experiment polític». Segons Rodríguez, aquest «complicat projecte pilot» ha implicat portar diverses administracions estatals cap a «la perifèria, més coneguda com aquella Espanya que està lluny de Madrid».

Sigui com sigui, la seu definitiva de la CMT, que estarà acabada el segon semestre del 2010, té una superfície de 12.200 metres quadrats i està situada al número 56 del carrer Bolívia de Barcelona. La CMT ha comprat la propietat al grup immobiliari Castellví. La inversió realitzada és de 62,5 milions, que s'ha finançat en part amb 37 milions amb Patrimoni de l'Estat per la cessió de la seva antiga seu al carrer Alcalá de Madrid.

L'equipament tindrà dos espais. El primer disposarà de deu plantes sobre sòl, on se situaran les diferents direccions de la CMT per desenvolupar la seva activitat diària, així com les dependències de la presidència, el consell i la secretaria de la CMT. El segon espai és una nau històrica, que inclourà un auditori amb capacitat per a 330 persones i una sala de reunions. També disposarà d'una llar d'infants per als fills dels treballadors de la CMT.

Des del novembre del 2005, les oficines eren a la Torre Mapfre, on l'organisme pagava 76.000 euros de lloguer mensual per 4.400 metres quadrats repartits en quatre plantes.



ESPANYA, MÉS QUE MADRID
El president de la Generalitat, José Montilla, que va propiciar el trasllat quan era ministre d'Indústria, va assegurar que «Espanya és alguna cosa més que Madrid», i va afegir que «no tots els organismes reguladors, no totes les seus de l'administració de l'Estat, han d'estar ubicats a la capital d'Espanya», Segons Montilla, més enllà de l'acte simbòlic, aquesta decisió «pot tenir continuïtat».

En el mateix to, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va qualificar l'aposta de traslladar la CMT a Barcelona d'«intel·ligent». Hereu va afirmar que amb aquesta aposta «no s'equivoquen, perquè segueixen la lògica del mercat».

El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, va assenyalar que amb la nova seu, la CMT guanyarà «en presència i comoditat, i això redundarà en qualitat de treball i productivitat».



 NOTÍCIES RELACIONADES

>«La corbata no em molesta»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.