| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 24 d'abril de 2024


dissabte, 28 de juny de 2008
>

Redueixen la quota dels usuaris del bus escolar urbà a la Selva però els pares continuen exigint-ne la gratuïtat

El Consell Comarcal proposa una rebaixa de 290 a 177 euros anuals

ANNA PUIG. Santa Coloma de Farners
El Consell Comarcal de la Selva va presentar ahir a representants de les AMPA una nova proposta de finançament del transport escolar urbà, que fins aquest darrer curs era gratuït. La idea és reduir la quota que han de pagar els pares de 290 euros anuals a 177. A part, s'hi ha d'incloure l'ajut que aportaran els ajuntaments, que serà de 50 euros per a cada usuari, com a mínim. El pares es mantenen ferms en la seva actitud d'exigir-ne la gratuïtat i, de moment, mantindran les mobilitzacions.


+ Una de les darrers manifestacions que s'han fet a Santa Coloma. Foto: ANNA PUIG

Fa setmanes que les AMPA de municipis com Vidreres, Sils, Caldes, Maçanet, Santa Coloma o Vilobí mobilitzen els pares per protestar contra la decisió de fer pagar, a partir del curs que ve, el transport escolar urbà. El servei no és obligatori, però fins ara s'havia ofert gratuïtament. La Generalitat, però, fa anys que ha congelat la subvenció que dóna al Consell, que gestiona el servei, i l'augment de població ha provocat que cada any augmenti el dèficit –aquest curs ha estat d'uns 400.000 euros.

Es va proposar un finançament compartit entre usuaris, ajuntaments i Consell. Això significava que els pares havien de pagar una quota de 290 euros. I van començar les mobilitzacions perquè les AMPA volen que continuï sent gratuït. El Consell i Educació es van comprometre a buscar alternatives. I, ahir, la consellera comarcal d'Educació, Sonia da Silva, va exposar aquesta reducció de la quota. Segons Silva, s'ha aconseguit gràcies a la intervenció del director territorial d'Educació, Andreu Otero, fet que ha permès arrencar el compromís de la Generalitat de pagar, a final de curs, el dèficit que hagi acumulat el servei. Segons Silva, aconseguir aquesta reducció «ha suposat un gran esforç» de les administracions. Per la seva part, els ajuntaments aportaran 50.000 euros entre tots, que significa 50 euros d'ajut per nen i, en casos de problemes econòmics, el pagament de la totalitat.

El Consell ha revisat el servei per intentar reduir costos però, segons da Silva, és impossible. «No es pot discernir si aquells usuaris que agafen el bus dos o tres dies a la setmana ho fan per necessitat o perquè és gratuït», diu.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Més mobilitzacions

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.