| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 27 d'abril de 2024


divendres, 27 de juny de 2008
>

El Col·legi de Periodistes alerta de les febleses de la comunicació per complir el pla estratègic tarragoní

Les comarques tarragonines són les que menys llegeixen premsa generalista

E. VALCÁRCEL. Tarragona
El Col·legi de Periodistes de Tarragona va presentar ahir una proposta per millorar el sistema de comunicació del Camp de Tarragona amb l'objectiu de poder avançar en els objectius marcats pel pla estratègic. I és que, entre altres dades, els resultats del Baròmetre de la Comunicació de Catalunya de l'any passat, indiquen que, en el conjunt de Catalunya, les comarques tarragonines són les que consumeixen menys premsa d'informació general i la premsa local és la menys llegida.


+ El president del Col·legi de Periodistes, Ignasi Soler. Foto: E.P.

«Si es vol avançar en els objectius plantejats en el pla estratègic, el qual vol canviar el model social i econòmic del Camp de Tarragona, caldrà potenciar un sistema de comunicació que generi una imatge realista i seriosa del conjunt del territori», manifestava el president del Col·legi de Periodistes de Tarragona, Ignasi Soler.

La proposta del Col·legi de Periodistes de Tarragona es basa en els resultats del Baròmetre de la Comunicació de Catalunya corresponents a l'any passat, en els quals, segons Soler, es denoten una sèrie de punts dèbils que presenta l'actual sistema de comunicació del Camp de Tarragona. Un dels punts més febles el trobem en el mitjà que arriba a un major nombre de població, la televisió. «La presència del territori en les televisions del Camp és molt dèbil i gairebé mai supera l'àmbit local», explicava Soler. Pel que fa a la premsa, el baròmetre indica que el consum de premsa d'informació general en les comarques de Tarragona està per sota del consum del conjunt de Catalunya. Soler també va destacar que entre la premsa que es llegeix més a les comarques tarragonines la que menys es consumeix és la local, fet que no passa ni a Lleida ni a Girona.

Amb relació als mitjans radiofònics, el president del Col·legi de Periodistes va explicar que la major part de la informació que s'emet a les ràdios del Camp de Tarragona és estrictament local, «no existeixen mitjans radiofònics que ens parlin de la totalitat del Camp», va explicar Soler.



COORDINAR LA TDT PÚBLICA

En el proposta presentada, el Col·legi de Periodistes també plantejava la necessitat de coordinar els nous canals públics de la televisió digital terrestre (TDT) perquè ofereixin conjuntament una informació que abasti tot el Camp de Tarragona i no només d'un determinat municipi. Amb la posada en marxa de la TDT, el Camp de Tarragona tindrà vuit canals de televisió, tres dels quals seran públics. Soler també va lamentar la «mala distribució» dels canals de TDT al Camp de Tarragona, ja que el pla tècnic divideix el Camp de Tarragona en dos àmbits diferents i exclou del territori la comarca del Baix Camp per incloure-la en l'àrea del Penedès-Garraf a les comarques de Barcelona. Segons el Col·legi de Periodistes, el pla tècnic de la TDT resulta «nefast, ja que si un àmbit territorial necessita un sistema de comunicació com a eina de cohesió territorial, aquest pla sembla fet justament amb la intenció contrària».



 NOTÍCIES RELACIONADES

>«Estem abarcelonats»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.